Cristiano Ronaldo even belangrijk als Messi

Reacties

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn verwikkeld in een wedloop. In 2015 bleek dat ze elkaar tot grote hoogten brengen in de Primera División. Beiden waren bij 49 goals betrokken.

Cristiano Ronaldo even belangrijk als Messi

In het kalenderjaar 2015 was Ronaldo het meest trefzeker in de Spaanse topcompetitie. De Portugees kwam in 38 duels tot 37 treffers, terwijl hij daarnaast ook nog eens twaalf doelpunten van Real Madrid voorbereidde. Met de betrokkenheid bij 49 goals is hij de meest waardevolle speler in de Primera División in 2015.

Ronaldo moet die titel wel delen met Messi, die op zijn beurt 33 competitiewedstrijden nodig had om tot dat totaal te komen. De Argentijnse vedette van Barcelona scoorde minder dan zijn Portugese concurrent (34), maar was in 2015 wel de koning van de assist (15) en dus eveneens direct betrokken bij 49 goals.

In de schaduw van Messi bevestigden Luis Suárez en Neymar ook hun aandeel in het succes van Barcelona. De Uruguyaan was betrokken bij 42 Catalaanse goals, waarvan hij er dertig op zijn naam zette. Zijn Braziliaanse teamgenoot kwam in 2015 tot 25 treffers en elf assists.

Bij Real Madrid komt Gareth Bale nog het dichtst bij de prestatie van Ronaldo. De international van Wales had bij De Koninklijke de meeste assists (13). Plus de veertien goals komt zijn score in 2015 op 27.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.