Messi en Cristiano Ronaldo dichtbij waanzinnige mijlpaal

Reacties

Het mondiale voetbal verheugt zich op een bijzondere mijlpaal: het duizendste gezamenlijke doelpunt van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo is aanstaande. De teller staat momenteel op 995 treffers.

Messi en Cristiano Ronaldo dichtbij waanzinnige mijlpaal

Al sinds 2008 is de prestigieuze Gouden Bal een prooi gebleken voor Lionel Messi of Cristiano Ronaldo. De Argentijn won hem tot dusverre vijf keer, de Portugees mocht drie keer met de prijs poseren. Het tekent de beklemmende greep van het duo op het mondiale voetbal, die zich ook prima laat vangen in statistieken.

Sinds het debuut van Cristiano Ronaldo voor Sporting Lissabon - op 19 september 2002 in het UEFA Cup-duel met Partizan Belgrado - waren beide spelers samen al goed voor bijna duizend (!) doelpunten in officiële wedstrijden voor clubs en land. De teller staat nu op 995 goals. Gemiddeld hebben voetbalfans sindsdien bijna elke vijf dagen kunnen jubelen om een doelpunt van een van de twee sterspelers.

Cristiano staat na 771 duels op 516 treffers voor Sporting Lissabon, Manchester United, Real Madrid en Portugal, terwijl Messi sinds zijn profdebuut op 16 oktober 2004 tegen Espanyol al 479 keer heeft gescoord in 608 officiële wedstrijden voor Barcelona en Argentinië. Ter illustratie: de waanzinnige productie van het tweetal loopt bijna synchroon met die van álle spelers van Borussia Dortmund, die sinds 2002 gezamenlijk tot 1.049 goals kwamen.

Het seizoen 2011/12 spant tot nu toe de kroon qua productie. Het tweetal maakte toen samen 151 doelpunten: Messi scoorde 82 keer en zijn rivaal 69 keer. Dit seizoen staat de teller alweer op 46 goals van Argentijnse en Portugese makelij: Cristiano Ronaldo staat op 25 doelpunten, Messi maakte er tot dusverre 21. Laatstgenoemde komt woensdagavond als vijfvoudig Wereldvoetballer van het Jaar als eerste van de twee in actie, in het bekerduel van Barcelona bij Espanyol (aftrap 21.00 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.