Messi dicht bij 400ste doelpunt in dienst van Barcelona

Reacties

Voor Lionel Messi is een belangrijke week aangebroken. De Argentijnse aanvaller kan in de aanstaande duels met Manchester City (woensdag) en Real Madrid (zondag) de grens van vierhonderd doelpunten voor Barcelona bereiken.

Messi dicht bij 400ste doelpunt in dienst van Barcelona

De mijlpalen blijven zich maar aandienen voor Messi. Door zijn stortvloed aan doelpunten en assists volgen de statistische hoogtepunten voor de Argentijn elkaar in rap tempo op. VI werpt een blik op de cijfers van de Catalaanse smaakmaker.

● Messi is nog drie doelpunten verwijderd van zijn vierhonderdste doelpunt in officiële optredens voor Barcelona. Momenteel staat de teller op 397 treffers in 464 competitieve wedstrijden voor de Catalanen.

● Messi kan in de nek-aan-nek-race om de topscorerstitel in de Champions League weer een voorsprong nemen op zijn concurrent Cristiano Ronaldo. Beide spelers bezetten momenteel de eerste positie met elk 75 doelpunten. Messi had echter beduidend minder duels nodig voor dat aantal dan de Portugese aanvaller: 93 om 111.

● Inclusief de strijd om de Europese Super Cup, de voorronden van de Champions League en de overige Europese clubtoernooi heeft Messi twee keer minder vaak gescoord dan Cristiano Ronaldo: 76 om 78 goals. In dat klassement deelt de Argentijn de tweede plaats momenteel met voormalig Real Madrid-icoon Raúl.

● Messi is nog vier doelpunten verwijderd van zijn vijftigste treffer voor club en land in dit seizoen. Tot dusverre maakte hij er 43 namens Barcelona en 3 voor de Argentijnse nationale ploeg, op een totaal van 43 wedstrijden.

● Het zou de vierde keer zijn dat Messi de grens van vijftig goals in één jaargang bereikt. Zijn persoonlijke record dateert van het seizoen 2011/12, toen hij voor Barcelona (73) en Argentinië (9) tot 82 doelpunten kwam (in 69 duels).

● Messi bereidde deze jaargang al twintig treffers van ploeggenoten voor bij Barcelona: veertien in La Liga, vier in de Copa del Rey en twee in de Champions League. Zijn persoonlijke record dateert van het eerder genoemde seizoen 2011/12, toen hij goed was voor 29 assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.