Messi als snelste speler ooit naar 200 zeges in La Liga

Reacties

Lionel Messi heeft afgelopen zondag weer een record aan zijn indrukwekkende cv kunnen toevoegen. De aanvaller van Barcelona kon na de 4-1 winst op UD Almería zijn tweehonderdste overwinning in de Spaanse competitie bijschrijven.

Messi als snelste speler ooit naar 200 zeges in La Liga

Als losstaand feit is het bereiken van tweehonderd zeges in de Primera División niet per se bijzonder. Het gegeven dat Messi slechts 265 wedstrijden nodig had voor die mijpaal geeft de statistiek de glans die hij verdient.

In de historie van de Primera División had geen enkele andere speler zo weinig wedstrijden nodig om de grens van tweehonderd overwinningen te bereiken. Messi neemt het Spaanse record over van ploeggenoot Andrés Iniesta, bij wie de mijlpaal na zijn 288ste competitieduel voor Barcelona een feit was.

Messi schroefde zijn totaal aantal officiële én vriendschappelijke doelpunten voor Barcelona tegen Almería op naar 367 (in 450 wedstrijden). Daarmee is hij clubtopscorer aller tijden Paulino Alcántara tot op twee treffers genaderd. De Argentijn, die woensdag met Argentinië oefent in en tegen Roemenië, kan dat record op 8 maart evenaren in de uitwedstrijd tegen Real Valladolid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.