Mendes Moreira zit bij interlanddebuut Turkije dwars

Reacties

Turkije heeft zich op weg naar het EK stukgebeten op Guinee. De ploeg van bondscoach Senol Günes maakte in de een-na-laatste oefenwedstrijd geen grootse indruk in Antalya, waar het voor Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira een gedenkwaardige avond werd.

Mendes Moreira zit bij interlanddebuut Turkije dwars
© Pro Shots

Mendes Moreira groeide op in Nederland, maar heeft Guinese roots. De 25-jarige aanvaller zit in deze interlandperiode voor het eerst bij de nationale ploeg in Guinee en kreeg als invaller de kans om zich te laten zien op Turkse bodem. De dribbelaar viel in de 65ste minuut in bij een 0-0 stand. Het was voor hem de bekroning van een geweldige opmars vanuit de amateurs.

Die stand veranderde niet meer met Mendes Moreira binnen de lijnen. Voor Turkije betekende dat toch een pover resultaat. De resultaten waren in de interlandperiode in maart juist nog erg indrukwekkend, met knappe zeges op Nederland (4-2) en Noorwegen (0-3). Aan Turkse zijde deden een paar (oude) bekenden uit de Eredivisie mee. Voormalig FC Twente-huurling Enes Ünal had een basisplaats en Feyenoorder Orkun Kökçü viel in, net als Halil Dervisoglu (ex-Twente en ex-Sparta), die een halve week geleden nog imponeerde.

Voor Turkije start het EK over twaalf dagen met een wedstrijd tegen Italië. De Turken spelen later in de groepsfase tegen Wales en Zwitserland. Eerst is er nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Moldavië (3 juni). De verwachting is dat Günes snel de definitieve EK-selectie bekendmaakt, de deadline daarvoor is op dinsdag 1 juni. De kans is groot dat Kökçü een plek krijgt in de 26-koppige selectie. Günes moet nog vier spelers af laten vallen ten opzichte van de voorselectie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.