Memphis voorziet Lyon-coach van benodigde info over AZ

Reacties

Memphis Depay kan tot zijn eigen teleurstelling niet meedoen in de Europa League-wedstrijd tegen AZ, maar toch speelt de aanvaller van Olympique Lyon een rol van betekenis. Zo gaf hij zijn coach advies over wat Lyon van de Alkmaarse tegenstander kan verwachten.

Memphis voorziet Lyon-coach van benodigde info over AZ

Olympique Lyon-coach Bruno Genesio vertelde in aanloop naar de wedstrijd dat hij aanvankelijk weinig wist over AZ. 'We kenden de stad Alkmaar en de club niet goed. Daarom heb ik met Memphis gesproken. Hij vertelde me dat AZ in Nederland niet bij de top hoort, maar dat de ploeg wél goed genoeg is om het ons moeilijk te maken.'

'We hebben AZ de afgelopen periode uitgebreid gevolgd. Ik verwacht dat ze georganiseerd gaan spelen, zonder al te hoge druk. Maar voorin hebben ze interessante aanvallers die in de geest van de Hollandse school voor gevaar kunnen zorgen.'

De wedstrijd tegen AZ van donderdag (19.00) is voor Olympique Lyon de eerstvolgende horde richting het doel om de Europa League te winnen en zo het seizoen te redden. In de Ligue 1 is het gat met de topdrie gegroeid naar dertien punten, waardoor het winnen van de Europese beker de enige overgebleven manier lijkt om voor volgend seizoen Champions League voetbal te behalen.

'Het is inderdaad ons doel om de Europa League te winnen, maar we moeten één stap tegelijk zetten. Er zitten nog meer goede ploegen in deze competitie, maar we hebben de potentie om ver te komen. Het zou de resultaten in de competitie recht kunnen trekken. Voor die mogelijkheid geef ik honderd procent', zo besloot Genesio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.