Memphis speelt belangrijke rol in meedogenloze derbyzege Lyon

Reacties

Olympique Lyon heeft aartsrivaal Saint-Étienne zondagavond in de beladen derby op een ongekend pak slaag getrakteerd. Er was een hoofdrol voor Memphis Depay, die zelf ook op het scorebord terechtkwam.

Memphis speelt belangrijke rol in meedogenloze derbyzege Lyon
© Pro Shots
Saint-Étienne
Saint-Étienne
0 - 5
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

De Derby du Rhône tussen Saint-Étienne en Lyon, twee clubs uit de voormalige regio Rhône-Alpes, geldt als een van de meest beladen wedstrijden in het Franse voetbal. Voor Lyon stond er dit keer bovendien nog wat extra druk op. De ploeg was tot voor kort knap koploper van de Ligue 1, maar na puntenverlies tegen Stade Rennes (ondanks een hoofdrol voor een weergaloze Memphis) en FC Metz staan Paris Saint-Germain en Lille OSC nu boven Les Gones.

De broodnodige zege kwam er. Na een ruim kwartier werd het 0-1, toen een corner van Memphis bleef hangen in de doelmond en Tino Kadewere de bal binnenschoot. Daarna was het de beurt aan voormalig PSV-verdediger Marcelo, die in de 36ste en 59ste minuut scoorde: tweemaal kopte hij raak uit een vrije trap van Léo Dubois. De 0-4 kwam weer van Kadewere. Hij kreeg de bal van Memphis, die hem met buitenkantje voet bereikte, waarna hij zich vrijspeelde en raak schoot. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door een vrije trap van Memphis, die door Denis Bouanga van richting werd veranderd.

Rennes
Rennes
0 - 1
Lille
Lille

Ondanks de zege heeft Lyon nog altijd twee punten minder dan PSG (dat vrijdag afrekende met Montpellier) en Lille. De ploeg van basisklant Sven Botman won met 0-1 bij Stade Rennes, door een goal van Jonathan David. Hij scoorde uit een corner, nadat hij vorige week in extremis ook al de matchwinner was. Voor Lille (in de Europa League binnenkort de tegenstander van Ajax) was het overigens al de tiende clean sheet in 21 duels, Botman miste in al die wedstrijd nog geen speelminuut.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.