Memphis krijgt staande ovatie bij debuut voor winnend Lyon

Olympique Lyon heeft de Franse topper tegen Olympique Marseille zondag met 3-1 gewonnen. Alexandre Lacazette was de grote man bij de thuisploeg, waar Memphis Depay zijn debuut maakte.

Het ging voorafgaand aan het duel ook vooral over de van Manchester United overgekomen aanvaller. De verwachtingen in Frankrijk zijn torenhoog en de supporters lijken nu al gek te zijn van de Nederlandse aanvaller. Dat bleek ook wel uit de staande ovatie die Memphis kreeg toen hij tien minuten voor tijd als vervanger van Mathieu Valbuena het veld betrad van het Stade des Lumières.

Op dat moment stond de eindstand al op het scorebord. Vlak voor rust opende Valbuena de score door van links naar binnen te trekken en met rechts raak te schieten. Lacazette zette na een uur spelen na een snelle uitbraak de 2-0 op het scorebord en zorgde met zijn zeventiende van het seizoen een kwartier voor tijd ook voor de 3-1. Tussendoor had Doría de aansluitingstreffer voor zijn rekening genomen.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd viel vooral op dat Memphis, die een frisse en gretige indruk maakte, bij elk balcontact massaal werd toegejuicht door het Lyon-publiek. De nieuwe club van de Oranje-international neemt door de zege afstand van Marseille en staat vierde met 37 punten na twintig wedstrijden. Marseille heeft dertig punten na 21 duels en moet het doen met plek zeven. Bij Lyon werd de pas 25-jarige Gueïda Fofana uitgezwaaid. Hij stopt noodgedwongen vanwege een chronische enkelblessure.