Memphis en Lyon ploeteren voort en verliezen derby

Olympique Lyon heeft op bezoek bij Saint-Étienne zijn derde nederlaag op rij geleden (2-0). Memphis Depay was dicht bij zijn eerste treffer in Franse dienst en werd na ruim een uur al naar de kant gehaald.

In aanloop naar de 114de Derby du Rhône lieten fans van Saint-Étienne zien hoe groot de haat jegens Olympique Lyon is. Vorige week vrijdag werd Anthony Mounier op huurbasis overgenomen van Bologna, maar vanwege zijn verleden bij Lyon was de 29-jarige vleugelaanvaller niet welkom. Na protesten van de fanatieke aanhang van Saint-Étienne besloot de clubleiding de tijdelijke komst van Mounier enkele dagen later al te annuleren.

Al na negen minuten ontplofte Stade Geoffroy-Guichard toen Kévin Monnet-Paquet de score opende. De aanvaller rondde koel af na defensief geblunder van de bezoekers. Drie minuten later liet Memphis zich zien aan de andere kant, maar zijn inzet miste richting. Romain Hamouma verdubbelde in de 23ste minuut de voorsprong van Saint-Étienne. De aanvaller omspeelde Lyon-doelman Anthony Lopes en schoof de bal daarna in het lege doel.

Memphis wist opnieuw het verschil niet te maken bij Olympique Lyon.

Lyon ging op zoek naar de aansluitingstreffer en mocht de bal hebben van Saint-Étienne, dat zich na de 2-0 meer liet terugzakken. Memphis toonde zich bedrijvig, maar speelde geen gelukkige wedstrijd. Negen minuten na rust kreeg hij een enorme kans, maar doelman Jessy Moulin voorkwam dat de van Manchester United overgenomen aanvaller zijn eerste doelpunt maakte als speler van Lyon en daarmee de spanning terugbracht.

In de 65ste minuut had Bruno Génésio genoeg gezien. De trainer van Lyon bracht Mathieu Valbuena binnen de lijnen als vervanger van Memphis, maar ook de kleine invaller kon het verschil niet maken. De bezoekers eindigden de wedstrijd met negen man, aangezien Rachid Ghezzal en Corentin Tolisso in de slotfase een rode kaart kregen. Het bleef 2-0, waardoor Saint-Étienne zijn grote rivaal tot op één punt naderde. Olympique Lyon heeft 37 punten uit 22 duels, waarmee de komende tegenstander van AZ in de Europa League vierde staat in de Ligue 1. Saint-Étienne bezet de vijfde plaats. Oussama Tannane ontbrak vanwege een blessure bij Les Verts.