Meevaller voor Strootman: geen schade aan rechterknie

Kevin Strootman heeft geen blijvende schade overgehouden aan de oefeninterland die hij woensdagavond met het Nederlands elftal afwerkte tegen Frankrijk. De 24-jarige middenvelder moest al vóór rust naar de kant met een knieblessure, maar heeft geen banden of spieren beschadigd.

Nadat Strootman het veld in de 39ste minuut had verlaten vanwege pijn in zjin rechterknie, kon Oranje de 1-0 achterstand door een doelpunt van Karim Benzema niet meer rechtzetten. Want kort nadat de middenvelder van AS Roma was vervangen door Stijn Schaars volleerde Blaise Matuidi uit een Franse tegenaanval de 2-0 eindstand op het scorebord.

Hoewel de knieblessure van Strootman meevalt, is het nog wel de vraag of hij zondag in de topper tegen Napoli in actie kan komen. Ontbreekt de ex-PSV'er daadwerkelijk dan zou het pas het derde competitieduel van dit seizoen zijn dat hij aan zich voorbij moet laten gaan. Tot dusver speelde de Oranje-international 23 Serie A-wedstrijden, waarin hij vijf keer scoorde.