Mbappé mist start Champions League, ook topper tegen Lyon op de tocht

Reacties

Paris Saint-Germain heeft een forse tegenvaller te verwerken gekregen. Sterspeler Kylian Mbappé is drie tot vier weken uit de roulatie met een spierblessure die de Fransman zondagavond opliep in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Toulouse.

Mbappé mist start Champions League, ook topper tegen Lyon op de tocht

Edinson Cavani, Abdou Diallo én Mbappé: Paris Saint-Germain won zondagavond dan wel ruim van FC Toulouse, maar met drie blessures was er vooral ook veel reden tot zorg. Mbappé moet in elk geval drie tot vier weken vanaf de zijkant toekijken bij PSG, dat ook nog altijd in onzekerheid verkeert rondom Neymar die vanwege transfergeruchten nog niet bij de wedstrijdselectie van de Franse landskampioen zat.

MRI-scans hebben uitgewezen dat er een scheurtje zit in een spier in het linkerdijbeen van Mbappé. Dat is niet alleen vervelend nieuws voor PSG, dat vrijdag een uitwedstrijd speelt tegen FC Metz. Ook het Franse elftal moet het zonder de twintigjarige sterspeler doen in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Albanië (7 september) en Andorra (10 september).

Na de interlandperiode speelt PSG op 14 september tegen Strasbourg, waarna op 17 of 18 september de groepsfase van de Champions League begint. De loting daarvoor moet nog verricht worden, maar zeker is in elk geval dat Mbappé de eerste wedstrijd in het miljardenbal aan zich voorbij moet laten gaan. Op 22 september hoopt de jongeling weer van de partij te zijn. Dan staat namelijk de topper tegen Olympique Lyon op het programma.

Cavani
Inmiddels is ook bekend hoe het met de blessures van Cavani en Diallo is. Cavani heeft een blessure aan zijn rechterheup. Een MRI-scan heeft uitgewezen dat de spits uit Uruguay maximaal drie weken uit de roulatie is. De oogblessure van Diallo blijkt mee te vallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.