Zorgen om PSG-sterspelers groot ondanks ruime zege

Reacties

Paris Saint-Germain gaat enkele onzekere weken tegemoet. Al de hele zomer staat er achter de naam van supervedette Neymar een vraagteken, maar in het competitieduel met Toulouse haakten Edinson Cavani, Abdou Diallo én Kylian Mbappé af. In de afwezigheid van al die sterren groeide Eric Maxim Choupo-Moting uit tot de gevierde man.

Zorgen om PSG-sterspelers groot ondanks ruime zege
PSG
PSG
4 - 0
Toulouse
Toulouse

PSG, dat in het vorige competitieduel nog onderuit ging tegen Stade Rennes, begon zonder Neymar in de wedstrijdselectie. Trainer Thomas Tuchel had ruiterlijk toegegeven dat de transferperikelen er voor zorgen dat hij nog niet in de wedstrijdselectie zit. Hoewel Franse media dit weekend meldden dat de speler en de club de vredespijp gerookt zouden hebben, is er nog steeds sprake van een stortvloed aan geruchten over een transfer naar Barcelona of Real Madrid. Met nog een week te gaan, komt er wat dat betreft snel witte rook. En als de Braziliaan dan nog bij PSG is, gaat hij weer mooie dingen doen voor de Parijzenaars, zo sprak Tuchel zijn verwachtingen uit.

Spierblessure
Cavani stond in het thuisduel met Toulouse wel aan de aftrap. Maar lang duurde de wedstrijd van de Uruguayaan niet. Na veertien minuten ging hij al geblesseerd naar de kant. De spits leek bij een balaanname een spierblessure op te lopen. Choupo-Moting kwam in het veld als vervanger.

Met het blessureleed was het nog lang niet gedaan voor PSG. In de veertigste minuut haakte ook Diallo af. Hij werd vervangen door Thiago Silva. Op dat moment stond het nog 0-0, hetgeen ook de ruststand werd. Toulouse-doelman Baptiste Reynet hield immers fraai Mbappé van scoren af. Eerder in die helft hadden de bezoekers al wel een waarschuwing gegeven aan de Franse topploeg, maar gescoord werd er in de eerste helft dus niet.

Na rust was het wel snel raak. Choupo-Moting was trefzeker na een fraaie actie, een openingsdoelpunt dat zomaar in het repertoire van Neymar zou kunnen voorkomen. Tussen zo'n zes tegenstanders draaide de spits zich vrij om vervolgens knalhard via de paal raak te schieten. Vijf minuten na die fraaie treffer was het al 0-2. Mathieu Gonçalves schoot de bal na terugleggen van Pablo Sarabia wel heel ongelukkig in zijn eigen doel.

Mbappé
De vreugde over die twee goals maakte bij PSG al snel plaats voor een volgende domper. Met een dijbeenblessure moest immers ook Mbappé afhaken. Net als in het geval van Cavani, is er over de duur van afwezigheid nog weinig te zeggen. Toch zijn de zorgen groot.

Dat PSG in de slotfase nog uitliep naar 4-0, zal daarom in de bespiegelingen achteraf niet meer dan een voetnoot zijn. Angel dí María miste eerst nog een strafschop, waarna Choupo-Moting bij de 3-0 het eindstation van een vlot lopende aanval was. Het slotakkoord was voor Marquinhos, die uit een corner van Dí María raak kopte. Door de zege staat PSG nu op zes punten, drie punten achter de nog foutloze bedwinger van vorige week: Stade Rennes. Het Olympique Lyon van Memphis Depay komt dinsdag nog in actie op bezoek bij Montpellier en kan in punten naast Rennes komen.

Met de openingsgoal werd een fraaie serie van PSG een vervolg gegeven, maar de vraag is of het daar na afloop veel over zal gaan:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2019/2020

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
27
22
2
3
75-24
+51
68
2
Olympique Marseille
28
16
8
4
41-29
+12
56
3
Rennes
28
15
5
8
38-24
+14
50
4
Lille
28
15
4
9
35-27
+8
49
5
Nice
28
11
8
9
41-38
+3
41
6
Reims
28
10
11
7
26-21
+5
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.