Matig Jong Oranje hard onderuit tegen Oostenrijkers

Jong Oranje heeft de prima overwinning bij Jong Georgië geen goed vervolg kunnen geven. De WK-kwalificatiewedstrijd werd vrijdag nog met 6-0 gewonnen, maar in eigen huis ging Jong Oranje maandagavond met 3-0 onderuit in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Oostenrijk.

Bondscoach Albert Stuivenberg begon in De Adelaarshorst van Go Ahead Eagles met exact dezelfde elf namen die in Georgië nog overtuigden. De eerste kans was na een kwartier ook voor de Nederlanders, maar Feyenoorder Jean-Paul Boëtius zag zijn schot overgetikt worden door doelman Samuel Radlinger. Het bleek het enige gevaarlijke moment van de ploeg van Stuivenberg voor de pauze.

Na een klein halfuur waren het namelijk de bezoekers die via een bizar, maar fraai doelpunt op voorsprong kwamen. Robert Zulj kreeg de bal op vijftig meter van het doel voor zijn voeten en ramde hem over doelman Warner Hahn. Het was voor de FC Dordrecht-keeper zijn eerste tegengoal in Jong Oranje. Nog voor rust kwamen de Oostenrijkers zelfs op 0-2 door een goal van Michael Gregoritsch, die op randje buitenspel door mocht en Hahn passeerde.

Met vier nieuwelingen, waaronder debutant Sven van Beek (Feyenoord), probeerde Stuivenberg het duel in de rust te doen kantelen, maar Oostenrijk bleef de betere en gevaarlijkere ploeg. De bondscoach gunde ook SC Cambuur-verdediger Lucas Bijker nog zijn debuut, maar het was Gregoritsch die de deceptie voor het jeugdige Oranje met zijn tweede en Oostenrijks derde treffer compleet maakte.