Matchwinner Yoshida wijst Koeman de weg naar topzes

Reacties

Southampton heeft zijn sterke reeks een passend vervolg gegeven in het thuisduel met West Ham United. The Saints, die lange tijd met tien man speelden, hadden aan een vroege goal van Maya Yoshida genoeg voor een zege op een directe concurrent voor Europees voetbal: 1-0.

Matchwinner Yoshida wijst Koeman de weg naar topzes

Southampton moest winnen om de aansluiting met de topzes niet te verliezen. De voorsprong van nummer zes West Ham op The Saints bedroeg voorafgaand aan het duel namelijk vijf punten. De thuisploeg begon met vertrouwen aan het duel, want in de laatste vier competitieduels werd drie keer gewonnen en een keer gelijkgespeeld.

De sterke reeks van de laatste weken leek na negen minuten al een vervolg te krijgen en dat had Koeman te danken aan Maya Yoshida. De voormalige verdediger van VVV-Venlo kwam ietwat gelukkig in balbezit in het vijandelijke strafschopgebied, maar toonde zich bijzonder koel toen de bal voor zijn voeten rolde. West Ham-goalie Adrián had geen antwoord op de harde knal van dichtbij.

Southampton, waar Virgil van Dijk en ex-Feyenoorders Jordy Clasie en Graziano Pellè in de basis stonden, mocht niet klagen dat het met een voorsprong ging rusten. Fraser Forster verdedigde het doel van Southampton dinsdag op bezoek bij Arsenal met verve (0-0) en bleek ook zaterdagavond uitstekend in vorm. Uit een vrije trap van Dimitri Payet dacht Winston Reid namelijk de gelijkmaker binnen te koppen, maar een attente Forster bracht knap redding.

Victor Wanyama bracht de voorsprong van Southampton tien minuten na rust ernstig in gevaar. Eerder dit seizoen haalde de Keniaanse middenvelder de woede van Koeman al op zijn hals door rood te krijgen op bezoek bij Norwich City. 'Het was een bijzonder domme actie, hij moet met zijn ervaring beter weten. Hier ben ik erg boos over', foeterde de Nederlandse manager na afloop. Wanyama ging tegen West Ham opnieuw in de fout door met twee benen een aanslag op de benen van Payet te plegen. Arbiter Mark Clattenburg twijfelde niet: direct rood.

De druk van West Ham nam vervolgens toe, maar de Southampton-defensie had niet veel problemen met de lange ballen van The Hammers. Ook de rentree van de van een hamstringblessure teruggekeerde Andy Carroll en het debuut van de aangetrokken spits Emmanuel Emenike hielpen de Londenaren niet.

Aan de andere kant kreeg invaller Charlie Austin de kans om het duel in het slot te gooien. Oog in oog met Adrián schoof de Engelsman de bal echter naast. Duur kwam de misser Southampton niet meer te staan, want Forster hield voor de vijfde achtereenvolgende keer de nul. De keeper kreeg sinds zijn terugkeer na een knieblessure, die hem negen maanden aan de kant hield, nog geen goal tegen. Reservedoelman Maarten Stekelenburg kan een basisplaats voorlopig wel uit zijn hoofd zetten. Nummer zes West Ham ziet de voorsprong op nummer zeven Southampton krimpen tot twee punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.