Arsenal bijt zich wederom stuk op angstgegner Southampton

Reacties

Arsenal heeft punten gemorst in de titelrace in de Premier League door zich in eigen huis niet te ontdoen van Southampton. Mede dankzij een uitblinkende Fraser Forster heeft de ploeg van manager Ronald Koeman een punt overgehouden aan de uitwedstrijd (0-0).

Arsenal bijt zich wederom stuk op angstgegner Southampton

Het is nog maar ruim een maand geleden dat Southampton Arsenal op een flinke oorwassing trakteerde. The Gunners gingen op vreemde bodem met 4-0 onderuit tegen The Saints. Doelman Maarten Stekelenburg bleef die avond foutloos, maar zag dinsdagavond vanaf de bank hoe Forster uitblonk onder de lat van het Southampton-doel.

Virgil van Dijk en zijn collega-verdedigers voorkwamen veel kansen, maar als de defensie dan eens verzuimde Arsenal af te stoppen, bewees Forster zijn waarde. De keeper zat voor rust met name Mesut Özil dwars. Olivier Giroud verlengde een voorzet met zijn hoofd, waardoor de Duitse spelmaker de bal voor het intikken had. Met zijn linkerhand voorkwam Forster vervolgens ternauwernood een treffer. Dat deed de Engelsman ook toen Özil na een briljante aanname zijn doel onder vuur nam (foto, onder).

Bij Arsenal stond Alexis Sánchez, die bijna twee maanden uitgeschakeld was vanwege een hamstringkwetsuur, voor het eerst weer in de basis in een competitiewedstrijd. De Chileen bewees direct zijn meerwaarde. Zo etaleerde hij halverwege de tweede helft zijn klasse door de bal achteloos uit de lucht te plukken met zijn rechtervoet. Forster was - voor de verandering - kansloos op de schuiver, maar kreeg hulp van James Ward-Prowse. Hij haalde de bal van de lijn.

Koeman vertelde in aanloop naar het bezoek aan Arsenal tijdens zijn persconferentie nog over zijn uitstekende balans tegen Arsenal. Onder leiding van de Nederlander won Southampton in eigen huis namelijk twee keer van de Londenaren. Op bezoek bij de topploeg werd één zege geboekt. In december 2014 werd de enige nederlaag geleden. Toen besliste Sánchez het duel in de 89ste minuut in het voordeel van Arsenal.

Zoals wel vaker wist de Chileen ook dinsdagavond van geen ophouden. Sánchez bleef de verdedigers opzoeken en maakte het Forster nog een aantal keer lastig. Een beloning voor de getoonde ijver bleef uit, waardoor Arsenal net als in de vorige drie speelronden schade opliep in de titelstrijd. Het gat met lijstaanvoerder Leicester City, dat in eigen huis van Liverpool won, bedraagt nu vijf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.