Koeman sluit vertrek Pellè uit: 'Niemand vertrekt'

Reacties

Southampton-manager Ronald Koeman heeft op de dag van de transferdeadline nog eens bevestigd dat hij niemand wil laten gaan. Ex-Feyenoorder Graziano Pellè kan een wintertransfer uit zijn hoofd zetten.

Koeman sluit vertrek Pellè uit: 'Niemand vertrekt'

Na zijn terugkeer na een knieblessure is Pellè niet meer zeker van een basisplaats bij The Saints. Shane Long kreeg de voorbije weken de voorkeur in de punt van de aanval en met Charlie Austin verzekerde Koeman zich van een extra optie voor de spitspositie. De Engelsman kwam deze winter over van Queens Park Rangers en maakt grote indruk.

'Hij heeft zich erg goed en snel aangepast. Hij liet niet alleen zijn kwaliteiten zijn bij de winnende goal die hij maakte tegen Manchester United, maar ook tijdens de training doet hij het goed', aldus Koeman tijdens zijn persconferentie. De Nederlander vertelde dat de kans aanwezig is dat Austin aan de aftrap verschijnt op bezoek bij Arsenal (dinsdag, aftrap 20.45 uur).

Een ruime maand geleden kregen The Gunners nog een oorwassing van Southampton. Het ontketende elftal van Koeman won in eigen huis met 4-0 van de huidige nummer drie van de Premier League. 'Misschien is het een voordeel voor Arsenal dat die wedstrijd nog maar net achter de rug is, dat ze revanche willen nemen. Ze zullen zich goed voorbereiden, want ze kennen onze kracht. We waren in eigen huis twee keer te sterk voor ze, hebben een keer op bezoek bij Arsenal gewonnen en verloren in Londen een keer in de absolute slotfase.'

Koeman heeft zijn vizier volledig gericht op het bezoek aan Arsenal. Van Southampton hoeft geen actie verwacht te worden op de laatste dag van de transferperiode. 'Nee, we hebben ons werk op de transfermarkt al gedaan. We laten niemand uit de A-selectie gaan. Misschien dat Harrison Reed en Jack Stephens nog op huurbasis vertrekken.'

Wenger
Arsenal-manager Arsène Wenger verwacht dat zijn ploeg revanche neemt na de pijnlijke nederlaag in december. 'We hadden toen enkele dagen eerder tegen Manchester City gespeeld en we waren niet scherp in de duels', zegt hij op de clubsite. 'We spelen nu thuis en hebben wat recht te zetten.' De Fransman heeft geen plannen om nog te winkelen deze transferperiode, maar sluit niets uit. 'Als Messi interesse heeft in een transfer naar Arsenal en hij laat dat vanavond pas weten, dan wijs ik hem niet af', grapt Wenger. Mathieu Debuchy en Serge Gnabry mogen op huurbasis vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.