Koeman opent met fitte Austin jacht op topzes

Reacties

Ronald Koeman merkt dat het vertrouwen helemaal terug is bij Southampton, waarbij hij een speciale vermelding heeft voor doelman Fraser Forster.

Koeman opent met fitte Austin jacht op topzes

'Als je er negen tot tien maanden uit hebt gelegen, heb je daarna wel weer een wedstrijd of vier à vijf nodig om terug te komen. Fraser toonde meteen zijn kwaliteiten alsof hij niet was weggeweest', aldus Koeman, die voor het duel met West Ham United van zaterdag (18.30 uur) spits Charlie Austin terug heeft in zijn selectie.

Koeman hoopt na drie zeges en een gelijkspel de sterke serie een vervolg te geven op eigen veld. 'Er zit nog steeds een gat tussen West Ham en Southampton, we willen dat graag kleiner maken dan het nu is', zegt hij over het treffen met de nummer zes. 'Niet zo lang geleden speelden we daar een geweldige eerste helft, waarna we slechts met 1-0 leidden en uiteindelijk verloren toen het wat fysieker werd. Nu moeten we het de hele wedstrijd laten zien.'

In de week waarin Koeman werd uitgeroepen tot Manager van de Maand van januari, zorgde de Nederlandse manager ook voor opschudding na een akkefietje met Arsenal-collega Arsène Wenger. 'Het klopt wat daarover in de media geschreven is', wilde Koeman daar verder niet te veel woorden aan vuilmaken.

Net zoals de komst van Josep Guardiola naar Manchester City hem nu nog niet bezighoudt. 'Die komt pas komende zomer, dus we hebben nog genoeg tijd om daarover te praten', aldus Koeman. 'Maar als je kijkt welke teams hij getraind heeft en hoe die ploegen speelden, is het goed voor de amusementswaarde. Hij is één van de beste coaches en de Premier League is in mijn ogen de beste competitie in Europa.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.