Matchwinner Memphis roept op tot 'positieve energie' bij Oranje

Reacties

Memphis Depay had ook gezien dat het optreden van het Nederlands elftal tegen Schotland niet geweldig was geweest. Na de oefenzege in Aberdeen oordeelde de aanvaller van Olympique Lyon echter dat die zege het allerbelangrijkst was voor Oranje.

Matchwinner Memphis roept op tot 'positieve energie' bij Oranje

Met zijn intikker kort voor rust bepaalde Memphis de rust- en uiteindelijk ook eindstand op 0-1. Hij trok daarmee zijn goede lijn door, want in de laatste twee duels voor zijn club (voor de competitie tegen Saint-Étienne en in de Europa League tegen Everton) was hij óók al trefzeker. Tegenover FOX Sports gaf hij echter aan dat het - ondanks de overwinning - geen overtuigend optreden was geweest van Nederland. 'Het was geen makkelijke wedstrijd', constateerde ook de ex-PSV'er.

'Mensen denken dat je van Schotland met 3-0, 4-0 of 5-0 moet winnen, maar zij hielden de ruimtes erg klein en zaten fel op de bal. Ik denk dat we in fases goed speelden, maar in fases ook slordig. Dat moeten we verbeteren. Soms lag het bij ons aan concentratie, maar het lag ook een beetje aan het veld. Het was heel glijerig. We hadden soms moeite om de bal vast te houden, ik ook een paar keer. Dan komen er wat fouten bij elkaar en geef je hen het gevoel dat ze terug kunnen komen. Ze kregen ook kansen, maar die hebben ze gelukkig niet gemaakt.'

Oranje hield de nul, en won dus wederom. 'Dat het soms wat slordig was, had niets met onze wil te maken. Iedereen komt hier om te winnen. Leek het volgens jou van niet?', vroeg hij aan de interviewer. 'Oké, jij mag je mening geven. Maar ik denk dat de overwinning vandaag het belangrijkst was', aldus Memphis. 'Het geeft ons een goed gevoel. Nu moeten we met elkaar gaan bouwen, vol positieve energie in het team en de staf. Doorpakken', sloot hij af.

'Blind was defensieve middenvelder, maar speelde als een soort ausputzer'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.