Matchwinner en topscorer Mühren: 'Wil dit volhouden'

Robert Mühren heeft na zijn twee treffers op Sportpark De Toekomst Piotr Parzyszek (De Graafschap) afgelost als topscorer van de Jupiler League. Tegen Jong Ajax boog FC Volendam mede dankzij het sterkte optreden van de spelverdeler een 2-0 achterstand om in een 3-2 overwinning.

'Lekker, meer kan ik niet er niet over zeggen. Ik hoop dit vol te houden in de rest van dit seizoen', aldus Mühren over zijn tot dusver productieve seizoen. De middenvelder was dit seizoen al elf keer trefzeker in de Jupiler League, terwijl hij afgelopen woensdag in het KNVB-bekerduel met regerend landskampioen Ajax ook al twee keer succesvol was.

'Vorig seizoen maakte ik er negen en het jaar daarvoor ook. En nu sta ik op elf', concludeert de aanvallende middenvelder. In de Amsterdam Arena was Mühren ook twee keer trefzeker, maar daarmee kon hij niet voorkomen dat Ajax in de verlenging de winst naar zich toe zou trekken (4-2). Vijf dagen later was Amsterdam opnieuw de locatie van de wedstrijd.

'Tja, er zaten vandaag 26000 mensen minder dan in de Amsterdam Arena', legt Mühren uit. 'En nu waren wij de favoriet en daar hadden we toch moeite mee. In de eerste helft werden we overlopen. In de tweede helft voerden wij wel onze taken uit en kwamen we snel terug in de wedstrijd en maakten wij er gelukkig drie.'

Ondanks de povere uitvoering in de eerste 45 minuten was het belang voorafgaand aan het duel duidelijk. 'De trainer gaf voor de wedstrijd al aan dat we aan een nieuwe periode begonnen en dat winst van groot belang was', aldus Mühren. 'Gelukkig is dat uiteindelijk ook gebeurd, maar na de eerste helft zag ik het somber in.'