Robert Mühren: 'Prachtig eerbetoon, had overal kippenvel'

Robert Mühren beleefde woensdagavond een zeer emotionele avond. Een dag na de uitvaart van zijn oom Gerrie scoorde hij twee keer in de Amsterdam Arena. Ajax won het bekertreffen in de tweede ronde weliswaar met 4-2 na verlenging, maar voor de Volendam-aanvaller was het een dag om nooit te vergeten.

Robert Mühren: 'Prachtig eerbetoon, had overal kippenvel'

Voorafgaand aan het treffen tussen de twee ploegen die zijn oom Gerrie voornamelijk diende, was er met een minuut stilte en een groot spandoek een fraai eerbetoon. Mühren droeg, net als de Ajax-spelers, een rouwband.

'Het was zeer speciaal', vertelde Robert Mühren voor de camera's van FOX Sports. 'Een prachtig spandoek. Echt chapeau voor Ajax. Het was natuurlijk al toevallig dat Ajax en Volendam tegen elkaar speelden, maar wie had durven dromen dat ik twee keer zou scoren. En die eerste ook nog in de 67ste minuut', refereert hij aan de leeftijd waarop Gerrie Mühren overleed.

'Het heeft zo moeten zijn, toen ik de tweede maakte had ik overal kippenvel', ging de Volendammer verder. 'Het was een heel mooi eerbetoon.'

Dat de twee goals  - de 1-1 in de reguliere speeltijd en de 1-2 in de verlenging -  van Mühren niet voldoende waren voor een zege, kon hij wel verklaren. 'De trainer had gezegd: wel respect, geen ontzag voor Ajax. Maar in de verlenging zaten wij er helemaal doorheen. Dat zag je ook. Een zure nederlaag, maar een hele mooie avond.'

Robert Mühren in duel met Niklas Moisander.
Robert Mühren in duel met Niklas Moisander.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen