Matchwinner Dolberg snapt Bosz: 'Het is zwaar op dit niveau'

Kasper Dolberg was donderdagavond de gevierde man bij Ajax. De spits maakte in het Europa League-duel met Standard Luik de winnende 1-0, maar bleef na afloop koel over zijn opmars bij de Amsterdammers.

Dolberg schoot in de 28ste minuut fraai raak na een goede steekpass van Bertrand Traoré. 'Bertrand doet dat vaker en nu kwam er gelukkig een doelpunt uit. Ik heb veel zelfvertrouwen en daar helpt het maken van doelpunten natuurlijk bij. Ik heb een klik met Bertrand, het is fijn spelen met hem. Hij snapt mijn loopacties en ik weet hoe hij mij dan aanspeelt. Het gaat steeds beter.'

Ajax-trainer Peter Bosz liet eerder weten voorzichtig om te springen met Dolberg. De pas achttienjarige Deen zal regelmatig rust krijgen bij Ajax. Logisch, zo vindt hij zelf. 'Ik voel me goed over mijn fysiek, maar ik weet dat ik vermoeid raak wanneer ik twintig wedstrijden op rij speel en dan kan ik geblesseerd raken. Het is zwaar om te voetballen op dit niveau. Na een wedstrijd ben ik altijd moe en de dag erna ook, maar het gaat steeds beter.'

De wedstrijd tegen Standard kon Dolberg niet bekoren, vertelde hij aan FOX Sports. 'Het ging niet gemakkelijk vandaag. Standard had twee goede centrumverdedigers en defensief speelden zij erg goed. Ik weet niet waarom het verschil tussen de eerste en tweede helft zo groot was. Zij leken scherper na rust en wonnen de strijd op het middenveld, ik denk dat daar het probleem lag.'

Vorig seizoen speelde Dolberg nog in de A1 van Ajax, inmiddels lijkt hij te zijn uitgegroeid tot eerste spits van de hoofdmacht. De Deen blijft er rustig onder. 'Ik ben natuurlijk blij met hoe het gaat, maar ik bekijk alles van wedstrijd tot wedstrijd. Waar dit eindigt? Dat zien we vanzelf.'