Martínez: 'Met talent alleen word je geen winnende ploeg'

Reacties

België ging kansloos onderuit tegen Spanje tijdens het debuut van bondscoach Roberto Martínez, die genoeg informatie uit de 0-2 nederlaag denkt te halen.

Martínez: 'Met talent alleen word je geen winnende ploeg'

'Deze wedstrijd toont dat we heel veel werk hebben', reageerde Martínez na de oefennederlaag. 'We wisten dat we getest zouden worden. Soms speel je oefenduels waar je weinig informatie uit haalt, maar dat is nu anders. Als team moeten we het juiste evenwicht vinden en moeten we hard werken. Met talent alleen word je geen winnende ploeg.'

'We hadden deze informatie nodig en moeten nu hard werken', vervolgde de Spanjaard tegen Sporza. 'We hebben tegen een goeie tegenstander gespeeld. Dat is het niveau dat we willen bereiken. We weten nu wat onze werkpunten zijn. Uiteraard was het geen fijne vertoning voor de fans. Niemand wil zo'n nederlaag, maar dit kan ook een startpunt zijn.'

'Het talent is er, dat weet iedereen. We moeten vooral op mentaal vlak veel verbeteren en elke dag hard werken. Het resultaat is pijnlijk, maar dit is de realiteit. Tegen Cyprus wordt het een andere wedstrijd, maar elk duel is moeilijk', besloot Martínez.

België start de WK-kwalificatiecampagne dinsdag in en tegen Cyprus. Bosnië-Herzegovina, Estland, Gibraltar en Griekenland zijn de overige tegenstanders in Groep H.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.