Martínez gelooft in lijfsbehoud na sterke finale tegen City

Nauwelijks bekomen van de winst van de FA Cup moet Wigan Athletic dinsdagavond op bezoek bij Arsenal degradatie naar het Championship voorkomen. Manager Roberto Martínez ziet de op voorhand zware uitwedstrijd met vertrouwen tegemoet.

Martínez gelooft in lijfsbehoud na sterke finale tegen City

De 39-jarige Spanjaard leidde zijn ploeg zaterdag op Wembley langs Manchester City dankzij een late treffer van invaller Ben Watson. 'Het is niet alleen het winnen van de FA Cup dat ons zelfvertrouwen geeft, maar ook de manier waarop we hebben gespeeld tegen zo'n getalenteerd team', vertelt Martínez daags voor het cruciale competitietreffen.

Met een achterstand van vier punten op Sunderland en vijf op Aston Villa en Fulham hebben The Latics alleen iets aan een overwinning. Ook bij een gelijkspel is handhaving in theorie mogelijk, maar dan bedraagt de achterstand op Sunderland op de laatste speeldag nog altijd drie punten.

'We weten dat we opnieuw een grote finale gaan spelen. De manier waarop wij het zien is dit een finale binnen de competitie tegen opnieuw een Europese topclub. Maar we spelen in een omgeving waarin we vorig seizoen ook al succesvol waren, dus dat beeld houden we voor ogen', aldus een hoopvolle Martínez, die vorig seizoen met Wigan nog met 2-1 won in het Emirates Stadium.

Helpende handTottenham Hotspur-manager André Villas-Boas rekent erop dat Wigan zijn club de helpende hand toereikt in de strijd om een Champions League-ticket. Arsenal verwijst The Spurs bij een overwinning weer naar de vierde plaats, waardoor The Gunners met de uitwedstrijd tegen Newcastle United tijdens de laatste speelronde alles in eigen hand hebben.

'Het moge duidelijk zijn dat er momenteel veel emoties in de hoofden van de Wigan-spelers rondgaan. Ik ga er van uit dat ze het Arsenal moeilijk zullen maken. Arsenal is weliswaar een zeer ervaren ploeg, maar Wigan is héél erg gemotiveerd om zichzelf te redden', aldus de Portugese manager.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen