Cruijff: 'Wigan voedt geloof bij Ajax in Europese top'

Johan Cruijff heeft de Europese top voor Ajax allerminst uit zijn hoofd gezet. Wigan Athletic biedt daarbij een voorbeeld waartoe een duidelijke filosofie kan leiden.

Cruijff: 'Wigan voedt geloof bij Ajax in Europese top'

Wigan Athletic stuntte zaterdag met de winst van de FA Cup ten koste van Manchester City, dat op Wembley met 1-0 onderuit ging. Het succes van de Engelse degradatiekandidaat was voor Cruijff niet echt verrassend.

'Omdat Wigan het in principe van verzorgd voetbal moet hebben en daardoor vaak de beste wedstrijden speelt tegen de sterkste tegenstanders', aldus de oud-international in zijn column in De Telegraaf.

Cruijff volgt Wigan met extra aandacht omdat manager Roberto Martinez een van de beste vrienden is van zijn zoon Jordi. Bovendien speelt zijn kleinzoon - Jessua Angoy - bij de beloftes van The Latics.

Wigan heeft nog twee duels om de dreigende degradatie uit de Premier League te ontlopen. 'Het zal weer kantje boord worden, maar juist vanwege de aanwezigheid van Martinez is niets onmogelijk', aldus Cruijff.

'Zoals ook tijdens de Cup Final bleek. Daarom geloven we binnen Ajax ook oprecht dat we de stap richting de Europese top kunnen maken', aldus de Ajax-icoon. 'Dankzij een duidelijke filosofie, die het beste in de club Ajax naar boven moet halen. Zoals afgelopen jaren bij Borussia Dortmund en nu ook Wigan is gebeurd.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen