'Wij speelden met een glimlach, joegen onze droom na'

Roberto Martínez is enorm trots op zijn spelers na de 1-0 overwinning op Manchester City in de finale om de FA Cup. De Spaanse manager van Wigan Athletic (op de foto met matchwinner Ben Watson) loofde met name het plezier waarmee zijn ploeg voetbalde.

'Wij speelden met een glimlach, joegen onze droom na'

'Iedereen had ons al afgeschreven voor de wedstrijd, maar wij joegen onze droom na. Dit gevoel is met geen pen te beschrijven. Mijn spelers zijn geconfronteerd met tegenslagen maar ze voetbalden met een glimlach. Ik ben enorm trots op ze', aldus de pas 39-jarige Martínez, die als opvolger wordt genoemd van de naar Manchester United vertrekkende David Moyes bij Everton.

Het resultaat tegen de uittredende landskampioen zal zeker bijdragen aan die geruchten, want het tegen degradatie vechtende Wigan was in een aanvallende 3-4-3-formatie ook in voetballend opzicht zeker niet de mindere van City, dat al zeker is van een plek in het hoofdtoernooi in de Champions League.

Martínez: 'In elke finale heb je het gevoel dat het alle kanten op kan, maar we speelden wel tegen een ongelooflijk goed team. Het is echter geen geluk dat we hebben gewonnen, we leverden van begin tot eind een ongelooflijke prestatie. Iedereen kan vandaag heel erg trots zijn op zichzelf, want het toernooi om de FA Cup is echt een speciale competitie.' MoedigWaar die aanvallende stijl Wigan tegen City een prijs opleverde, bleek het in de Premier League tot dusver veelal niet de juiste speelwijze gezien de huidige achttiende plaats. Martínez maalt daar niet om. 'Deze spelersgroep kent maar één manier van spelen, het ontbreekt ons nooit aan zelfvertrouwen. Natuurlijk, we verliezen weleens een wedstrijd omdat we achterin te veel ruimte weggeven, maar ik ben trots op onze moedige manier van voetballen.'

Wigan weet dus zeker dat het komend seizoen mag deelnemen aan de voorronden van de Europa League, maar met wedstrijden tegen Arsenal (uit) en Aston Villa (thuis) hangt het er nog om of The Latics komend seizoen ook in de Premier League uitkomen. De achterstand op de concurrenten bedraagt immers drie punten met nog slechts twee duels te gaan.

Martٕínez gaf toe dat de FA Cup-finale niet alleen een welkome afleiding was maar ook veel kostbare energie heeft gekost. Dinsdag staat immers alweer de uitwedstrijd tegen Arsenal voor deur. 'Er komen twee belangrijke wedstrijden aan. Daarvoor wilden we ons eigenlijk sparen, maar dat was toch wel erg moeilijk!'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's