Marseille haakt aan bij top, Club Brugge wint in Luik

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Na een 1-0 thuiszege op Saint-Étienne is Olympique Marseille op gelijke hoogte gekomen met Paris Saint-Germain en Olympique Lyon • Op slag van rust zorgde de Ghanees André Ayew, op aangeven van verdediger Rod Fanni, voor het enige doelpunt van de wedstrijd • l'OM heeft nu 38 punten uit negentien competitieduels, evenveel als koploper PSG en l'OL • Galatasaray heeft op bezoek bij Trabzonspor punten gemorst • Tegen de middenmoter speelde de Turkse topclub doelpuntloos gelijk • Nordin Amrabat begon in de basis bij Galatasaray en werd na een uur vervangen • Ondanks het puntenverlies blijft Galatasaray de koploper in de Turkse competitie met 32 punten uit zeventien duels •

• Ismaïl Aissati en Antalyaspor blijven het uitstekend doen • In het eigen Mardan Stadium werd Eskisehirspor met 2-1 verslagen • Lamine Diarra was de man van de wedstrijd met twee doelpunten, Rodrigo Tello deed diep in blessuretijd wat terug voor de bezoekers • Aissati speelde de volledige negentig minuten mee • Antalyaspor staat op een gedeelde tweede plaats met Besiktas en heeft twee punten achterstand op Galatasaray • Tevens heeft Antalyaspor nog een wedstrijd tegoed •

• Marvin Zeegelaar heeft met Elazigspor een nederlaag geleden • Op bezoek bij Sivasspor ging de middenvelder met 3-1 onderuit • Erman Kiliç was de grote man aan de kant van Sivasspor met twee doelpunten • Het betekende het dertiende optreden van Zeegelaar namens Elazigspor, dat onderin de Turkse competitie bungelt • De club staat nu zestiende met zestien punten uit zeventien duels • • Club Brugge heeft drie punten gepakt op bezoek bij Standard Luik • Imoh Ezekiel opende al na 49 seconden de score namens de thuisclub en die voorsprong hield stand tot de 51ste minuut • Maxime Lestienne zorgde voor de gelijkmaker en een kwartier voor tijd scoorde hij opnieuw • In blessuretijd bepaalde Carlos Bacca met zijn zeventiende treffer van het seizoen de eindstand op 1-3 • Ryan Donk speelde de hele wedstrijd mee aan de kant van Club Brugge • • Jeroen Tesselaar kwam met Kilmarnock niet verder dan een gelijkspel tegen Hibernian • De Nederlandse verdediger speelde negentig minuten lang als rechtsback • Kilmarnock kwam al vroeg op voorsprong dankzij Paul Heffernan, maar Eoin Doyle maakte gelijk voor de bezoekers • Kilmarnock staat na achttien duels achtste met 23 punten, Hibernian is vierde • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.