Mangia: 'Missen nog de ervaring in dit soort wedstrijden'

Devis Mangia kan leven met de nederlaag tegen Jong Spanje. De bondscoach van Jong Italië zag zijn elftal in de finale van het Jeugd EK in Israël met 4-2 geklopt worden door de technisch zeer vaardige Spanjaarden.

Mangia: 'Missen nog de ervaring in dit soort wedstrijden'

'Ik ben trots op mijn spelers', begint Mangia tegenover Rai Sport. 'De ploeg heeft tot het laatste fluitsignaal gevochten voor een goed resultaat. Onze grootste minpunt ten opzichte van Spanje is het gebrek aan ervaring. En die ervaring heb je gewoon nodig in dit soort wedstrijden.'

'We hebben een uitstekend toernooi gespeeld en een goede prestatie geleverd. Het is niet eenvoudig om een prestatie als deze opnieuw te bewerkstelligen', stelt de Italiaanse oefenmeester, die de nederlaag tegen de talentvolle lichting Spanjaarden sportief opnam.

'Ik wil de Spaanse voetbalbond feliciteren voor het uitstekende werk dat ze hebben verricht. Wij waren goed voorbereid voor het duel met Spanje en wisten dat we dit konden verwachten. Wij gaan de komende dagen evalueren en pas dan kunnen we bepaalde conclusies gaan trekken', besluit Mangia.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen