Mané neemt Premier League-record over van Fowler

Reacties

Tijdens het thuisduel met Aston Villa maakte Sadio Mané de snelste hattrick in de Premier League-historie. De aanvaller van Southampton nam het record over van Robbie Fowler.

Mané neemt Premier League-record over van Fowler

Mané was pas de derde speler die een hattrick maakte namens Southampton in de Premier League. De 23-jarige aanvaller uit Senegal trad in de voetsporen van James Beattie en Matthew Le Tissier. Laatstgenoemde maakte vier keer drie doelpunten in één competitieduel namens The Saints.

Nog nooit maakte iemand zo snel een hattrick sinds de start van de Premier League in 1992. Mané had slechts twee minuten en 56 seconden nodig om drie keer te scoren in het St Mary's Stadium. Daarmee verbeterde hij de prestatie van Fowler, die op 28 augustus 1994 namens Liverpool vier minuten en 32 seconden nodig had om er drie te maken tegen Arsenal (4-3 zege).

Volgens het Guinness Book of Records heeft Tommy Ross de snelste hattrick ooit op zijn naam staan. Op 28 november 1964 had de Schot liefst negentig seconden nodig om drie doelpunten te maken in dienst van Ross County tijdens het duel met Nairn County (8-1 winst).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.