Ontketende Kane jaagt op record Lineker

Reacties

Harry Kane blijft zich manifesteren als dé sensatie van de Premier League. De 21-jarige aanvaller van Tottenham Hotspur bereikte zondag tegen Newcastle United de magische grens van dertig goals.

Ontketende Kane jaagt op record Lineker

Op St. James' Park bepaalde de international van Engeland de eindstand op 1-3. Het was zijn dertigste officiële treffer van deze voetbaljaargang. Behalve zijn twintig competitiegoals scoorde de lokale held uit Walthamstow ook drie keer in de strijd om de League Cup en zeven keer in de Europa League.

'Fantastisch, mijn felicitaties voor dit historische moment. Harry is de eerste speler sinds Gary Lineker die dertig keer scoort voor Tottenham in één seizoen. Ik vind wel dat hij zijn ploeggenoten mag trakteren op een diner. Zij hebben hem geholpen dit te bereiken', aldus manager Mauricio Pochettino. Lineker was in het seizoen 1991/92 liefst 35 keer trefzeker in alle officiële wedstrijden. Maar het heeft er alle schijn van dat Kane het persoonlijke record van Lineker met gemak zal overtreffen. Zeker gezien zijn puike vorm in 2015, waarin hij al vijftien keer het net vond.

Topscorer
In Newcastle was het alweer zijn twintigste Premier League-goal van dit seizoen. Kane is nu samen met Manchester City-spits Sergio Agüero topscorer van Engeland. Dat gegeven op zich is al een bijzondere vermelding waard. Het is in de Premier League een zeldzaamheid dat een speler van Tottenham Hotspur zich bij de drie meest productieve spelers in één seizoen voegt.

Alleen Gareth Bale en Teddy Sheringham slaagden daarin: Bale was in 2012/13 goed voor 21 treffers en eindigde toen derde op de topscorerslijst, terwijl Sheringham zich in 1992/93 tot de eerste topscorer in de historie van de Premier League kroonde met 22 goals. In totaal is Kane samen met Bale, Sheringham én Jürgen Klinsmann de enige speler van Spurs met minstens twintig treffers in één Premier League-jaargang.

De Duitse goalgetter Klinsmann flikte dat in het seizoen 1994/95, toen hij 21 keer scoorde en daarmee gedeeld vijfde werd in het schuttersklassement. Kane heeft de komende weken dus nog alle kans het clubrecord, dat in handen is van Sheringham (22 goals), uit de boeken te spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.