Mandzukic ziet stap naar Atlético niet als degradatie

Reacties

Mario Mandzukic moest bij Bayern München wijken, omdat FC Hollywood Robert Lewandowski in de spits wil posteren. Hij vond in Atlético Madrid een nieuwe werkgever en hij ziet dat niet als een stap terug. 'Ik pas bij de manier van spelen.'

Mandzukic ziet stap naar Atlético niet als degradatie

Deze week presenteerde Bayern zijn nieuwe spits. Lewandowski kwam transfervrij over van Borussia Dortmund en Mario Mandzukic werd daardoor lichtelijk gedwongen om te vertrekken.

En dat terwijl de 28-jarige spits de afgelopen twee seizoenen in 88 officiële wedstrijden toch 48 keer scoorde en meehielp aan het kampioenschap van de Duitsers.

Prijzenjacht
'Bayern München is een grote club, maar dat is Atlético ook', gaf de Kroaat in een interview op de website van zijn nieuwe werkgever aan absoluut niet met zijn vertrek te zitten. En dat valt te begrijpen, want ook de Madrilenen strijden net als de Duitse topclub al een aantal jaar mee om de prijzen.

Vorig seizoen werd Atleti zelfs Spaans kampioen en verloren ze na verlenging de Champions League-finale van stadsgenoot Real Madrid (4-1). Daarnaast werd in de seizoenen 2009/10 en 2011/12 de Europa League gewonnen.

'Mario is een winnaar die altijd om de prijzen wil strijden', typeerde technisch directeur José Luis Pérez Caminero zijn nieuwste aankoop, die de aan Chelsea verkochte Diego Costa moet doen vergeten. 'Hij is een sterke spits met een krachtig schot in zijn benen. Met hem in de selectie zullen we ook komend seizoen weer voor de titel gaan.'          

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.