Bayern en Atlético bereiken akkoord over Mandzukic

Reacties

Bayern München heeft een mondeling bereikt akkoord over de transfer van Mario Mandzukic. De Kroatische spits vertrekt na twee jaar bij de Duitsers en komt volgend seizoen uit voor Atlético Madrid.

Bayern en Atlético bereiken akkoord over Mandzukic

De ploeg van trainer Diego Simeone heeft een mondeling akkoord bereikt over een transfer van de Kroaat, terwijl de speler zelf eerder al overeenstemming bereikte over een overgang naar de Spaanse competitie. De 28-jarige spits moet de vervanger worden van Diego Costa, die naar Chelsea is vertrokken.

In totaal kwam Mandzukic in München tot 88 officiële wedstrijden. In die duels scoorde de aanvaller liefst 48 keer. Aan het einde van het seizoen 2012/13 speelde Mandzukic met Bayern de finale van de Champions League (2-1 winst), waarin hij de openingstreffer voor zijn rekening nam. Na de komst van Robert Lewandowski wilde Mandzukic echter vertrekken.

De Kroaat kwam in de zomer van 2012 over van VfL Wolfsburg. Daarvoor stond hij onder contract bij Dinamo Zagreb. De spits speelde in totaal vijftig interlands, waarin hij dertien keer scoorde. Tijdens dit WK werd Kroatië al in de groepsfase uitgeschakeld. Mandzukic scoorde twee keer in twee duels tijdens het toernooi in Brazilië.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.