Chelsea kaapt Diego Costa weg bij Atlético Madrid

Reacties

Diego Costa verruilt Atlético Madrid voor Chelsea. De Londense club meldt dat het een akkoord heeft met Atlético over de transfer van de Spaanse international.

Chelsea kaapt Diego Costa weg bij Atlético Madrid

Chelsea laat weten dat het het bedrag betaalt dat in de vertrekclausule van Costa's contract is opgenomen. Volgens Engelse media gaat het om een transfersom van rond de veertig miljoen euro.

De overgang van Costa (25) naar Londen hing al een tijdje in de lucht. In de slotfase van het afgelopen seizoen liet Chelsea-manager José Mourinho diverse malen zijn onvrede doorschemeren over zijn aanvallende opties. Zowel Fernando Torres, Demba Ba als de inmiddels vertrokken Samuel Eto'o voldeden volgens de Portugees niet.

Costa, die met een doelpunt aan de basis stond van de uitschakeling van Chelsea in de halve finale van de Champions League (0-0 en 1-3) prijkte bovenaan het verlanglijstje van Mourinho. De komst van Costa naar Stamford Bridge lijkt bovendien weinig goeds te beloven voor Romelu Lukaku. De Belgische international werd de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan respectievelijk West Bromwich Albion en Everton en liet onlangs zijn onvrede doorschemeren over het feit dat Chelsea vrijwel elk jaar een nieuwe spits aantrekt. Opmerkelijk detail: hij zou bij Atlético in beeld zijn om Costa op te volgen.

Overigens ligt het in de lijn der verwachting dat de komende periode meerdere spelers van Atlético de overstap naar Chelsea maken. Tiago is op grote lijnen rond met The Blues, terwijl ook een transfer van Filipe Luis naar de Engelse hoofdstad in de maak lijkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.