Mandzukic erop gebrand om ongelijk Guardiola te bewijzen

Reacties

Alles wijst erop dat Mario Mandzukic toch op tijd is hersteld om dinsdagavond in de achtste finale van de Champions League aan te treden met Juventus tegen Bayern München. Trainer Massimiliano Allegri heeft een belangrijke rol in gedachten voor de op revanche beluste Kroatische spits.

Mandzukic erop gebrand om ongelijk Guardiola te bewijzen

Mandzukic dreigde het heenduel in Turijn aanvankelijk te gaan missen door een spierblessure die hij eind januari opliep. De verwachting is dat Allegri de 29-jarige kopspecialist nu toch kan opstellen tegen Bayern. De 1 meter 90 lange aanvaller moet de strijd aangaan met de door blessures verzwakte defensie van Bayern en zou daarmee meteen het ongelijk van trainer Pep Guardiola kunnen bewijzen.

Toen Guardiola in de zomer van 2013 de nieuwe trainer van Bayern werd, had Mandzukic in zijn eerste seizoen als speler van Der Rekordmeister net een belangrijke rol gespeeld in het winnen van de treble onder Jupp Heynckes. Zo scoorde de van VfL Wolfsburg afkomstige Kroaat in de finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund (2-1). Hoewel hij onder Guardiola nog meer zou scoren (26) dan in dat seizoen (22), besloot Mandzukic een jaar te later vertrekken.

De bom barstte definitief toen Pep Guardiola besloot Mario Mandzukic in mei 2014 buiten zijn selectie voor de bekerfinale tegen Borussia Dortmund te houden. 'Hij had het me ook gewoon kunnen zeggen dat ik niet in zijn filosofie paste', blikte Mandzukic later terug.
De bom barstte definitief toen Pep Guardiola besloot Mario Mandzukic in mei 2014 buiten zijn selectie voor de bekerfinale tegen Borussia Dortmund te houden. 'Hij had het me ook gewoon kunnen zeggen dat ik niet in zijn filosofie paste', blikte Mandzukic later terug.

'Guardiola stelde me teleur, hij behandelde me niet met respect', vertelde Mandzukic enkele maanden na zijn transfer naar Atlético Madrid in Kroatische media. 'Hij wilde niet dat ik topscorer zou worden, daarom mocht ik niet spelen. Voor mij waren dingen twee keer zo goed toen Jupp Heynckes nog de baas was. Zou ik nog eens een kop koffie kunnen drinken met Guardiola? Dat gaat niet gebeuren. Als ik negatieve energie voel bij iemand, probeer ik die persoon te vermijden.'

Zodra Guardiola de scepter zwaaide bij Bayern, voelde Mandzukic naar eigen zeggen al dat er iets was veranderd. Voor de man die het van zijn fysiek, kopkracht en het oorlog maken in de zestien moet hebben was geen plaats in de verfijnde filosofie van de Spaanse tacticus, al sprak Guardiola dat nooit hardop uit. Bij Atlético en – vanaf dit seizoen – Juventus schatten ze de kwaliteiten van Super Mario wel op waarde. Zozeer dat Allegri de net herstelde spits dinsdag al wil opstellen.

CL-veteraan Patrice Evra weet wel waarom. 'Mario zal Bayern pijn willen doen', zegt de doorgewinterde linksback op de Juventus-website. 'Hij is op een andere manier hongerig en gemotiveerd dan wij. Als hij in het veld staat heb ik nog nooit een verdediger gezien die een makkelijke wedstrijd heeft gehad. Mario verricht enorm belangrijk werk voor de ploeg.' Guardiola was het daar blijkbaar niet mee eens. Wellicht dat de Bayern-coach daar na de kraker in Turijn anders over denkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.