Mandzukic dreigt weerzien met Bayern München te missen

Reacties

Mario Mandzukic moet vrezen dat de eerste ontmoeting met zijn oude club Bayern München in de achtste finale van de Champions League aan hem voorbij gaat. De Kroatische spits van Juventus staat vier weken aan de kant door een spierblessure.

Mandzukic dreigt weerzien met Bayern München te missen

Mandzukic raakte woensdagavond in de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi tegen Internazionale (3-0) geblesseerd. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat de 29-jarige aanvaller niet alleen de return van volgende week, maar ook de belangrijke competitiewedstrijd van 13 februari tegen Napoli mist. De Serie A-topper van twee weken later tegen Internazionale komt eveneens in het geding voor de 1 meter 90 lange kopspecialist.

Wellicht nog belangrijker is de thuiswedstrijd van 23 februari tegen Bayern, die voorafgaat aan Derby d'Italia. Voor Mandzukic zelf heeft de CL-kraker persoonlijk een bijzonder tintje. De man die dit seizoen negen keer scoorde voor Juventus, maakte tussen 2012 en 2014 in het shirt van Der Rekordmeister 48 goals in 88 officiële wedstrijden voordat hij via Atlético Madrid dit seizoen in Turijn terechtkwam bij de Italiaans kampioen.

De terugkeer in de Allianz Arena, waar de ploeg van trainer Massimiliano Allegri op 16 maart heen reist voor de return, moet Mandzukic vooralsnog wel kunnen halen. Dat geldt waarschijnlijk ook voor Kwadwo Asamoah. De Ghanese middenvelder moet twee tot drie weken toekijken door een dijbeenblessure. De 27-jarige linkspoot kwam dit seizoen door diverse kwetsuren pas vijf keer in actie voor de huidige nummer twee van Italië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.