Mancini over strijdplan: 'Het fundament moet goed zijn'

Reacties

Internazionale-trainer Roberto Mancini was na afloop lovend over de prestatie van zijn ploeg in de topper tegen AS Roma. Met wederom een solide prestatie stootte Inter de Romeinen in een rechtstreeks gevecht van de troon (1-0).

Mancini over strijdplan: 'Het fundament moet goed zijn'

'Een team is als een huis. Als het fundament niet goed is, dan zakt het in elkaar. We speelden goed tegen Roma', doelde Mancini na afloop in gesprek met Sky Sport Italia op de behoudende speelwijze van zijn team.

De kersverse koploper scoorde in elf duels elf keer. Ondanks de beperkte productie liet Mancini aanvoerder Mauro Icardi, die met drie treffers een aardig aandeel had, tegen Roma de hele wedstrijd op de bank. Een tactische keuze verklaarde de trainer.

'We hebben daarvoor gekozen omdat we de centrumverdediging van Roma geen vastigheden wilden geven. Ik heb voor technische spelers gekozen die de tegenstander vanaf de flanken kunnen bestoken', luidde de uitleg. Stevan Jovetic speelde als valse spits. 'Ik had een frisse speler nodig die in die ruimte kon komen, hij heeft zich opgeofferd voor het team.'

Ondanks de omzettingen in de aanvalslinie, kwam de beslissende treffer van verdedigende middenvelder Gary Medel. 'Hij is geweldig. Medel is veelzijdig, slim en is technisch uitstekend', aldus Mancini over de man die keeper Wojciech Szczesny te slim af was met een knal van afstand en Inter zo de koppositie in de Serie A bezorgde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.