'Manchester United zoekt toenadering tot Van Gaal'

Reacties

Louis van Gaal is in beeld om David Moyes op te volgen als manager van Manchester United. De Engelse topclub zou volgens De Telegraaf de mogelijkheden onderzoeken om de bondscoach van Oranje na het WK in Brazilië aan te stellen.

'Manchester United zoekt toenadering tot Van Gaal'

Volgens het dagblad zou Joel Glazer samen met zijn broer Avram Glazer, voorzitter van de raad van bestuur van United, afgelopen vrijdag al een gesprek hebben gehad met Van Gaal. In Manchester staat Moyes, sinds afgelopen zomer de eindverantwoordelijke op Old Trafford, hevig onder druk.

De Schot volgde zijn landgenoot en United-icoon Alex Ferguson op, maar wist tot dusverre nog niet te imponeren. Manchester United bezet na 33 speelronden de teleurstellende zevende plaats, terwijl de club afgelopen woensdag ook werd uitgeschakeld door Bayern München in de Champions League.

Overigens is United niet de enige gegadigde voor de 62-jarige Van Gaal. Ook Tottenham Hotspur ziet de ervaren coach na de zomer graag komen. Afgelopen winter zag Van Gaal een dergelijke overstap niet zitten in verband met het WK.

Tottenham Hotspur kent een teleurstellend seizoen. De huidige manager Tim Sherwood, die dit seizoen het stokje overnam van de ontslagen André Villas-Boas, zal het huidige seizoen afmaken. Naar verwachting zal Sherwood na de zomer moeten plaatsmaken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.