Van Gaal werkt met grote spelersgroep toe naar WK

Reacties

Louis van Gaal (op de foto met assistenten Danny Blind en Patrick Kluivert) werkt vanaf woensdag 7 mei met een grote spelersgroep toe naar het WK van deze zomer in Brazilië. De bondscoach van Oranje start in Hoenderloo het eerste deel van zijn voorbereiding.

Van Gaal werkt met grote spelersgroep toe naar WK

Van Gaal traint in drie perioden van drie dagen. Tussendoor mogen de voetballers steeds een dag naar huis. De keuzeheer van het Nederlands elftal maakt op vrijdag 2 mei de lijst bekend van spelers die mogen deelnemen aan die trainingsstages.

'Om zo goed mogelijk te kunnen trainen roept Van Gaal wellicht ook spelers van Jong Oranje op. Die verblijven dan in Doorwerth voor de duels met Jong Schotland en Jong Luxemburg', vertelde teammanager Hans Jorritsma tijdens de presentatie van het programma van Oranje voor en tijdens de eindronde in Brazilië.

Tijdens de eerste drie trainingsdagen zullen voornamelijk spelers uit de Eredivisie aanwezig zijn. Vanaf de tweede periode voegen de internationals uit het buitenland zich bij de selectie. Oranje sluit het eerste deel van de voorbereiding op zaterdag 17 mei af in de Amsterdam Arena met een oefeninterland tegen Ecuador.

Robben
Het vervolg van de voorbereiding heeft plaats in Portugal. Op 20 mei vertrekt Van Gaal met zijn selectie voor een trainingskamp van zeven dagen in Lagos. In principe is de voltallige selectie present, al hangt de aanwezigheid van Arjen Robben af van het resultaat van Bayern München in de halve finale Champions League.

Plaatst Bayern zich ten koste van Real Madrid voor de finale, dan kan Robben zich pas na zaterdag 24 mei melden bij Oranje. Op 31 mei en 4 juni staan de laatste oefenduels op het programma tegen respectievelijk Ghana en Wales. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.