Büttner: 'Ik weet dat ik niet teleur stel in Oranje'

Reacties

Alexander Büttner kijkt terug op een mooie Champions League-avond tegen Bayern München (1-1). De linksback van Manchester United verving de geschorste Patrice Evra en deed dat, volgens eigen zeggen, naar behoren. Hij hoopt op een kans in Oranje.

Büttner: 'Ik weet dat ik niet teleur stel in Oranje'

'Dit zijn de wedstrijden waar je van droomt', zei Büttner tegen de NOS. 'En het is mooi om tegenover Arjen Robben te staan.' De stand-in van de geschorste Patrice Evra kijkt tevreden terug op zijn optreden. 'Verdedigend goed gespeeld. Als ploeg kwamen we niet veel aan voetballen toe. Maar mijn primaire taak was verdedigen en dat is gelukt', aldus Büttner.

In Manchester moest hij voortijdig naar de kant vanwege hamstringklachten. 'Zaterdag (4-1 competitiezege op Aston Villa, red.) had ik er al last van. Ik kon op het laatst niet meer volle bak gaan', legde de Achterhoeker uit.

Kans
Of zijn goede optreden leidt tot een uitnodiging voor Oranje is afwachten. 'Ik heb goed gespeeld, maar de keuze is aan de bondscoach. Ik hoop op een kans en weet dat ik niet zal teleurstellen. Het blijft een droom om in het Nederlands elftal te spelen', aldus de ex-speler van Vitesse. Het nieuws uit Arnhem is de linksbenige verdediger overigens niet ontgaan. 'Ik vind het erg jammer wat er nu bij Vitesse gebeurt. Het blijft een prachtige club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.