Manchester City koopt schooljongen voor meer dan een miljoen

Reacties

Manchester City heeft zich versterkt met Tyresse Noubissie. De in Schotland geboren voetballer komt over van Leicester City. Tot zover niets bijzonders, maar nu komt het: Noubissie is veertien jaar oud.

Manchester City koopt schooljongen voor meer dan een miljoen
© Pro Shots

De financiële beslommeringen van Manchester City zijn berucht – met al dat geld koopt de club prijs op prijs, en er zijn talloze onderzoeken gaande of het allemaal in de haak is. Het kopen van een jochie van veertien voor 1,2 miljoen euro, het bedrag dat L'Équipe noemt, is een nieuwe stap. Er komen nog bonussen bij ook, en met dat aanbod troeft de kampioen concurrentie van zo'n beetje elke Engelse topclub af.

Een profcontract zit er nog niet voor Noubissie, daar moet hij eerst zeventien voor worden. Ook over een toekomstige interlandperiode kan hij nog even nadenken, want de youngster is in Schotland geboren, maar heeft door familiebanden nog drie ijzers in het vuur. Hij mag ook kiezen voor Engeland, Frankrijk en Kameroen. Franse bronnen beweren dat Noubissie het liefst de kleuren van Les Bleus zou verdedigen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.