Mancester City rondt komst van transfervrije Sagna af

Reacties

Bacary Sagna vervolgt zijn loopbaan bij Manchester City. De 31-jarige rechtsback komt over van Arsenal, waar hij een aflopende verbintenis had.

Mancester City rondt komst van transfervrije Sagna af

Eind vorige maand gaf de Fransman al aan Arsenal na zeven seizoenen te verlaten. 'Ik ga op zoek naar een andere uitdaging. Arsenal heeft nog wel een poging ondernomen, maar de gesprekken over een langere samenwerking gingen niet de kant op die ik wilde. Het is een eer geweest om me hier te mogen ontwikkelen en in dit shirt te spelen. Ondanks de kritiek op het steeds maar naast de prijzen grijpen heb ik hier geweldige momenten beleefd.'

In zijn laatste seizoen, Sagna kwam sinds 2007 uit voor Arsenal, was er wel sprake van eremetaal. Arsenal won de FA Cup. De Fransman kwam in totaal in 284 duels uit voor The Gunners en scoorde daarin vijf keer. Afgelopen seizoen was hij in de Premier League goed voor 35 optredens en één treffer. Met zijn overstap naar City treedt Sagna in de voetsporen van Emmanuel Adebayor, Gaël Clichy, Samir Nasri en Kolo Touré, die eerder dezelfde weg bewandelden.

Sagna, die op dit moment met Frankrijk in Brazilië is voor het WK, tekent een driejarig contract met City en gaat in Manchester - net als bij Arsenal - spelen met rugnummer 3.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.