Man Utd legt zwartepiet in transfersoap bij Madrid

Reacties

Manchester United voelt zich 'gedwongen' om zijn kant van het verhaal te vertellen nadat maandagavond de transfer van David De Gea naar Real Madrid was afgeketst. De Engelsen leggen op hun beurt de schuld bij De Koninklijke.

Man Utd legt zwartepiet in transfersoap bij Madrid

Alles leek klaar en afgekaart tussen alle partijen in de onderhandelingen die pas maandag werden geopend. 'Rond lunchtijd heeft Real Madrid het eerste bod gedaan op De Gea', zegt Man Utd in een verklaring over de gang van zaken.

Maar bij het sluiten van de Spaanse transfermarkt bleek dat alles niet op tijd op de juiste plaats was gearriveerd. En dus blijft De Gea op Old Trafford en Keylor Navas in Stadio Bernabéu.

Real Madrid wees een dag na de mislukte transfer met de beschuldigende vinger naar Manchester United, dat nu met zijn eigen verhaal de zwartepiet juist naar de Spaanse hoofdstad verschuift.

'28 minuten te laat'
Want volgens de club van manager Louis van Gaal is de Spaanse topclub verantwoordelijk voor het mislukken van de deal. 'Real Madrid heeft in tegenstelling tot Manchester United niet op tijd de papieren van David geüpload op het TMS (Transfer Matching System van de FIFA, red), en dat ook niet op tijd gedaan bij de Spaanse bond. Naar wat we hebben gehoord, gebeurde dat 28 minuten te laat.'

Real Madrid had al die vertraging bovendien aan zichzelf te wijten, zo oordeelt Manchester United. 'Om 23.40 uur, twintig minuten voor de deadline, kwamen flinke gewijzigde papieren binnen bij Manchester United, waardoor de deal direct in gevaar kwam', is te lezen in het relaas van The Macunians.

'Pas om 23.55 uur werden door Manchester United de papieren ontvangen die nodig waren om het contract van David te ontbinden. Op dat moment waren de papieren van Navas nog niet teruggezonden door Real Madrid. Om 23.58 werd de transferovereenkomst teruggestuurd door Manchester United, geüpload op het TMS en geaccepteerd, allemaal voor de deadline.'

Manchester United voelt zich gesteund door de Engelse voetbalbond (FA), die heeft bevestigd dat de Engelse club op tijd de papieren heeft verzonden. De FA heeft ook steun aangeboden als deze zaak bij de FIFA aanhangig zou worden gemaakt. Maar dat is niet nodig aangezien Real Madrid heeft afgezien van dat traject.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.