Man City spoelt nare smaak CL weg ten koste van Everton

De harde klap die Bayern München in de Champions League uitdeelde dreunde nog na bij Manchester City. Maar de ploeg van manager Manuel Pellegrini toonde tegen Everton herstel (3-1).

De 3-1 nederlaag die Bayern woensdag City had toegebracht op eigen veld bleef niet onopgemerkt drie dagen later. Everton onderstreepte in het eerste kwartier de kwetsbaarheid van de thuisploeg, waarbij met name Romelu Lukaku zich deed gelden.

Na twee keer te zijn gestuit door de attente maar onlangs nog bekritiseerde doelman Joe Hart was het in de zestiende minuut raak voor de Belgische international. Na een pass van Phil Jagielka profiteerde de twintigjarige spits dankbaar van slecht verdedigen van Joleon Lescott.

Maar de openingstreffer bracht ook aan het licht dat Manchester City niet aan veerkracht heeft ingeboet. Binnen een minuut had Álvaro Negredo de stand gelijkgetrokken na een fraai passje van Yaya Touré.

Het bleek de opmaat voor een overtuigende revanche, waarmee de nare smaak van de nederlaag tegen Bayern werd weggespoeld. Het duurde even voor het overwicht tot uitdrukking kwam. Op slag van rust passeerde Sergio Agüero (foto) Everton-doelman Tim Howard: 2-1.

In de tweede helft moest Everton zich vooral beperken tot verdedigen. The Toffees, waar John Heitinga negentig minuten op de bank bleef, kregen na 68 minuten onfortuinlijk de genadeklap te incasseren.

Gezien de vermeende overtreding van Seamus Coleman op Pablo Zabaleta was er al twijfel over de juiste strafmaat die scheidsrechter Jon Moss hanteerde door City een strafschop toe te kennen.

En de manier waarop de penalty leidde tot de 3-1 voor de thuisploeg was ook niet zonder geluk voor City. Agüero's inzet verdween via de paal en vervolgens Howard (foto boven) alsnog in het doel van Everton, dat daarmee het hoofd definitief moest buigen.

Door het resultaat blijft City boven in de Premier league meedraaien, waar Everton door het verlies een pas op de plaats maakt.