Groep D: Bayern en Robben zetten City in eigen huis te kijk

Bayern München heeft ook zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League gewonnen. De titelverdediger was op bezoek bij Manchester City veel te sterk en vernederde de Engelsen in eigen huis (1-3).

Het krachtsverschil tussen beide ploegen was bij vlagen pijnlijk voor de fans in Manchester, die Arjen Robben al na vijf minuten een goede kans zagen krijgen op de openingstreffer. De buitenspeler kopte over, maar zag Franck Ribéry twee minuten later de score wél openen.

Van zo'n twintig meter schoot de Fransman in de korte hoek binnen, waarbij City-doelman Joe Hart niet geheel vrijuit leek te gaan. De voorsprong was echter meer dan verdiend, want Bayern was heer en meester in het City of Manchester Stadium. De thuisclub kwam goed weg toen Toni Kroos, Ribéry en David Alaba kansen miste, City kon daar weinig tegenover stellen.

Thomas Müller viert zijn treffer voor Bayern München

De bezoekers hielden The Citizens lang in leven, maar na rust ging het snel. In de 56ste minuut gooide Thomas Müller met een schitterende treffer de wedstrijd op slot. Na een lange pass van Dante controleerde de aanvallende middenvelder feilloos de bal en alleen voor Hart had hij geen moeite met afronden. Drie minuten later was het opnieuw raak voor de Beierse club.

Robben, die eerder in de tweede helft ook al rakelings voorlangs had geschoten, trapte met rechts binnen nadat hij Matija Nastasic van zich af had geschud. Müller kreeg nog een goede mogelijkheid op een vierde treffer, maar hij schoot hard op de paal. Álvaro Negredo redde nog wel de eer namens de thuisclub, maar spannend werd het niet meer. Zelfs niet nadat Jérôme Boateng kort tijd met rood van het veld werd gestuurd door de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers.

Als gevolg van de overwinning heeft Bayern München nu zes punten uit drie duels, waardoor het koploper is in Groep D. Manchester City, dat zijn eerste wedstrijd won bij Viktoria Plzen, heeft net als CSKA Moskou drie punten en bezet op basis van het doelsaldo de tweede plaats.