Málaga is verplicht tussendoortje voor Real Madrid

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Primera División. Voor de 28ste speelronde is dat het duel tussen Málaga en Real Madrid van zaterdag (20.00 uur).

Málaga is verplicht tussendoortje voor Real Madrid

Málaga

Klassering: 13de plaats (29 punten uit 27 duels)
Vorm: V-V-G-G-W

Málaga blijft ook na de jaarwisseling uitermate wisselend presteren. De 0-2 zege bij Osasuna van afgelopen maandag was de eerste overwinning voor de Andalusiërs na vier opeenvolgende competitieduels. In deze periode moet trainer Bernd Schuster het stellen zonder het merendeel van zijn gevestigde routiniers. Van el grupo de la vieja guardia (de oude garde) is alleen de Portugees Duda van de partij. Jesús Gámez is geschorst, Weligton geblesseerd en Eliseu gepasseerd. Daarentegen is Mounir El Hamdaoui een van de spelers die in wedstrijdselectie terugkeren. De kans dat de ex-spits van onder meer AZ en Ajax een basisplaats krijgt, is nihil. De Paraguyaan Roque Santa Cruz blijft voor Schuster de onbetwiste eerste nummer 9.

Uitgelicht
Van de vier nieuwkomers tijdens de winterse transferwindow maakt Nordin Amrabat verreweg de meeste indruk. De van Galatasaray gehuurde vleugelspits en voormalig speler van onder meer VVV en PSV produceerde het duel bij Osasuna (0-2) zijn eerste goal. Schuster zag zijn selectie verder versterkt met Ezequiel Rescaldani (Vélez Sársfield), Oleksandr Iakovenko (Fiorentina) en Pablo Pérez (Newell's Old Boys). Maar niemand kreeg meer speeltijd dan Amrabat, die de voorbije zes competitieduels in de basis startte.

Real Madrid

Klassering: 1ste plaats (67 punten uit 27 duels)
Vorm: W-W-W-G-W

Bij Real Madrid staat alles al in het teken van de Clásico van volgende week zondag. Het bezoek aan Málaga wordt eigenlijk gezien als hinderlijk, ondanks de uitlatingen van trainer Carlo Ancelotti die het duel als 'cruciaal in de titelrace' zegt te zien. Zo liet Ángel Di María laatst weten liever niet aan te treden tegen de Andalusiërs uit vrees voor een vijfde gele kaart, en daarmee een schorsing.

Vanaf medio december heeft Real Madrid iedere wedstrijd gewonnen, uitgezonderd de bezoeken aan Athletic de Bilbao (1-1) en Atlético Madrid (2-2). Ancelotti heeft aangekondigd niettemin zijn sterkst denkbare elf op te stellen. En daar zou Di María, de laatste weken goed spelend als offensieve centrale middenvelder, wel bij zijn. Indien de Argentijn daadwerkelijk wordt gespaard, is Isco zijn meest logische vervanger.

Uitgelicht
Karim Benzema lijkt in zijn vijfde seizoen in Estadio Bernabéu definitief te hebben afgerekend met alle kritieken. Onder Ancelotti is de Fransman de vaste spits van Real Madrid; onlangs tijdens de oefeninterland van Les Bleus tegen het Nederlands elftal opende Benzema de score met een houdbare maar snoeiharde volley. Een en ander hangt samen met het afscheid vorige zomer van Gonzalo Higuaín, de Argentijn met wie Benzema in het Mourinho-tijdperk altijd om de spitspositie duelleerde.

Volgens Spaanse media is de aanvaller zo goed als rond over contractverlenging, zijn huidige verbintenis loopt over een jaar af. Het jaarsalaris van vijf miljoen euro wordt verhoogd tot zeven miljoen. Daarmee zou Benzema de best betaalde Real-speler worden na Cristiano Ronaldo, Iker Casillas, Sergio Ramos en Gareth Bale.

Dinsdag in de Champions League zal Real Madrid met een B-team aantreden voor de return tegen Schalke 04. Na de eerdere 1-6 overwinning staat niets een plaats in de kwartfinale nog in de weg.

Onderlinge historie

Málaga speelde in de Primera División al 32 keer voor eigen publiek tegen Real Madrid. Vorig seizoen won het voor de tiende keer, met 3-2 dankzij onder meer twee goals van Roque Santa Cruz. Veertien keer ging Real Madrid met de volle winst naar huis. De Koninklijke vestigde een mini-serie tussen 2003 en 2009 door vijf opeenvolgende duels bij Málaga te winnen.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
10/01/2012 Málaga - Real Madrid 0-1 Copa del Rey
18/03/2012 Real Madrid - Málaga 1-1 Primera División
22/12/2012 Málaga - Real Madrid 3-2 Primera División
08/05/2013 Real Madrid - Málaga 6-2 Primera División
19/10/2013 Real Madrid - Málaga 2-0 Primera División
 
Tekst: Vincent Okker

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.