Makkelie treedt in voetsporen Kuipers op EK Onder-21

Reacties

De UEFA heeft Danny Makkelie aangewezen als een van de zes scheidsrechters die komende zomer het EK Onder-21 in goede banen moeten leiden. Makkelie treedt met zijn aanstelling in de voetsporen van Björn Kuipers.

Makkelie treedt in voetsporen Kuipers op EK Onder-21

Kuipers was in 2009 de laatste Nederlandse scheidsrechter die actief was op de Europese eindronde voor spelers tot 21 jaar. De inmiddels 41-jarige Tukker floot op dat toernooi uiteindelijk de finale tussen Duitsland en Engeland (4-0). Enkele jaren later nam zijn carrière definitief een vlucht, toen hij in 2013 zowel binnen de lijnen stond bij de eindstrijd van de Europa League als de Confederations Cup. In 2014 floot hij de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid en op het WK.

De loopbaan van Kuipers vormt wat dat betreft een veelbelovend vooruitzicht voor de 32-jarige Makkelie, die in de Eredivisie op basis van de waarnemingen van Voetbal International echter niet al te best presteert met een gemiddelde van 5,68.

Makkelie krijgt op het toernooi in Tsjechië assistentie van Mario Diks en Hessel Steegstra. Kevin Blom en Jochem Kamphuis zullen fungeren als vijfde en zesde official. Daarmee krijgt het EK Onder-21 toch nog een Nederlands tintje. Jong Oranje liep de kwalificatie mis door in de play-offs van Jong Portugal te verliezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.