Maaskant wil met zege op Twente in voetsporen vader treden

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Robert Maaskant keert met een uitwedstrijd tegen FC Twente terug bij Go Ahead Eagles.

Maaskant wil met zege op Twente in voetsporen vader treden
Speelronde: 28
Aftrap: zondag 2 april, 16.45 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen

• FC Twente nam na 27 speelrondes de zesde plaats in. Wegens de financiële problemen van de afgelopen jaren mogen de Tukkers echter niet Europa in. Rodelantaarndrager Go Ahead Eagles hoopt dat de komst van Maaskant een schokeffect teweegbrengt. De Deventer equipe moet in de resterende zeven speelrondes twee punten goedmaken op nummer zeventien ADO.

• Go Ahead Eagles gaat voor de 28ste keer in de Eredivisie-historie op bezoek bij FC Twente. De Deventer equipe kwam slechts tweemaal als winnaar uit de strijd en sleepte ook maar vier remises uit het vuur. 21 keer triomfeerde FC Twente.

• Sinds de jaarwisseling trof FC Twente voor eigen publiek slechts vier keer doel. Voorafgaand aan deze speelronde deed alleen ADO Den Haag het slechter met drie treffers op eigen bodem.

• Desondanks komt FC Twente behoorlijk goed voor de dag in 2017. De Tukkers veroverden dit kalenderjaar zeventien punten. Alleen PSV (27), Feyenoord (27), Ajax (26) en FC Utrecht (negentien) gooien hogere ogen.

In Deventer ging Go Ahead Eagles eerder dit seizoen met 0-2 onderuit tegen FC Twente.
In Deventer ging Go Ahead Eagles eerder dit seizoen met 0-2 onderuit tegen FC Twente.

• FC Twente kreeg dit seizoen slechts zes tegendoelpunten uit een standaardsituatie. Na 27 speelrondes moesten de Tukkers alleen in Feyenoord (twee tegengoals bij dodespelmomenten) en PSV (vijf) in dit opzicht hun meerdere erkennen.

• Bij Go Ahead Eagles zit Robert Maaskant op de bank na het ontslag van Hans de Koning. De oefenmeester coachte de Deventer formatie al eens in de Jupiler League, maar nog nooit op het hoogste niveau. Vier trainers wonnen hun eerste Eredivisie-duel met Go Ahead Eagles: Wiel Coerver (1976), Maaskants vader Bob Maaskant (1977), Ruud Geestman (1980) en Henk Wullems (1983).

• Go Ahead Eagles sprokkelde in de eerste 27 duels slechts twintig punten bij elkaar. Tien van de laatste elf clubs met maximaal dat aantal punten in deze fase van het seizoen zouden aan het einde van de rit degraderen.

• De formatie uit Deventer kwam in de afgelopen vier Eredivisie-wedstrijden telkens tot scoren. De laatste keer dat Go Ahead Eagles dit vijf keer op rij voor elkaar kreeg, was in het najaar van 2014.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.