Maaskant hoopt in Enschede op Kung Fu-effect Go Ahead

Reacties

Oussama Assaidi is zondagmiddag in principe beschikbaar voor FC Twente, zo is de overtuiging van FC Twente-coach René Hake. Voor laatstgenoemde is het nog gissen hoe Go Ahead Eagles voor de dag komt bij de eerste wedstrijd onder Robert Maaskant, die een beroep heeft gedaan op Kung Fu-specialisten.

Maaskant hoopt in Enschede op Kung Fu-effect Go Ahead

Na de afsluitende training van zaterdag weet Hake welke internationals binnen zijn selectie beschikbaar zijn voor de wedstrijd tegen de laagvlieger. 'Voor sommige jongens heeft de interlandweek er wel ingehakt. Gemiddeld hebben ze zo'n anderhalve wedstrijd gespeeld en met het reizen erbij was niet iedereen okselfris. Je wilt altijd met je sterkste team spelen, maar we moeten goed kijken naar de fitheid en de frisheid van de spelers', zegt Hake op de Twente-site. Onder anderen Fredrik Jensen en Enes Ünal kwamen in actie tijdens de interlandperiode.

Met Assaidi gaat het tot tevredenheid van Hake de goede kant op. De buitenspeler maakte maandag zijn rentree bij Jong FC Twente na een bovenbeenblessure. 'Zoals gepland heeft Oussama een half uur gespeeld en dat ging goed. Hij heeft hiervoor ook een kleine twee weken meegetraind met de groep en is in principe beschikbaar voor de komende duels', aldus Hake, die het sowieso zonder Dylan Seys (handblessure) en Dylan George (enkelblessure) moet doen.

Het is voor Hake lastig inschatten wat hij van Go Ahead moet verwachten door de wisseling van de wacht in Deventer. Hans de Koning vertrok en werd opgevolgd door Robert Maaskant, die de hekkensluiter de weg omhoog moet wijzen. Te beginnen in Enschede. 'De situatie van Go Ahead past wel bij een type trainer als Robert Maaskant', weet Hake. 'Hij zal wat teweeg willen brengen in het team om zo handhaving te realiseren.'

Maaskant
In aanloop naar zijn debuut als Go Ahead-trainer heeft Maaskant naar eigen zeggen geprobeerd duidelijkheid te scheppen, met onder meer individuele gesprekken en groepsgesprekken. 'Wat gaat al goed en wat moet beter? Die vraag stond centraal', legt Maaskant uit op de clubsite.

Vrijdagochtend werd de Go Ahead-selectie nog onder handen genomen door twee Kung Fu-trainers, die hielpen met stabiliteitsoefeningen. Alles om in de laatste maanden van het seizoen te ontsnappen van de achttiende plaats. Met FC Twente treft Go Ahead de nummer zes van de ranglijst, maar dat neemt niet weg dat Maaskant vertrouwen heeft in een goed resultaat (zondag, aftrap 16.45 uur). Zij zijn het kwalitatief betere team dat ook veel de bal zal hebben. Maar we zullen sowieso kansen krijgen, al dan niet in de counter met onze snelle aanvallers', besluit Maaskant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.