Maaskant: 'Nu volledig richten op beter maken van spelers'

Reacties

Robert Maaskant kiest wederom voor een buitenlands avontuur. De 44-jarige trainer, die eind vorig jaar vertrok bij Dinamo Minsk uit Wit-Rusland, vertrekt naar het Amerikaanse Columbus Crew.

Maaskant: 'Nu volledig richten op beter maken van spelers'

Maaskant wordt bij de club uit de Major League Soccer geen hoofdtrainer, want die functie is in handen van Gregg Berhalter, de ex-verdediger van onder meer Sparta Rotterdam en SC Cambuur met wie hij in het verleden samenspeelde bij PEC Zwolle. Maaskant wordt veldtrainer en assistent van Berhalter, die bij de club uit Ohio ook de taken van technisch directeur voor zijn rekening neemt.

'Het land Amerika is interessant. Bovendien is de competitie dat ook', aldus Maaskant. 'De MLS is volop in ontwikkeling. Daarbij vind ik het na vijftien jaar hoofdtrainerschap wel weer eens prettig om me als veldtrainer volledig te richten op het voetbal en het beter maken van spelers, zonder de randzaken die bij het vak hoofdtrainer horen.'

De baan bij Columbus Crew wordt niet Maaskants eerste klus in de Verenigde Staten, want in 2012 was de Schiedammer kortstondig werkzaam bij Texas Dutch Lions. In Nederland was Maaskant trainer van FC Groningen, NAC Breda, MVV, RBC Roosendaal (3x), Willem II en Go Ahead Eagles.

Columbus Crew zit midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat begin maart van start gaat. De afgelopen jaargang van de club was er een om snel te vergeten. Columbus eindigde als achtste van de tien clubs in de Eastern Conference en liep daardoor deelname aan de play-offs mis.

Maaskant blijft voor zeker een jaar in Amerika. Bovendien is in de samenwerking een optie voor nog een extra jaar opgenomen. Dat houdt in dat hij niet open staat voor een terugkeer naar Europa bij ingang van het seizoen 2014/15.

Maaskant: 'Ik heb hectische periodes gehad bij NAC, in het Oostblok en bij FC Groningen. Nu wil ik in alle rust volle bak voor deze club gaan. Ik kijk enorm uit naar dit avontuur.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.