Maaskant moet vrezen voor schorsing

Reacties

Hoewel hij al publiekelijk zijn excuses aanbood voor het botvieren van zijn frustraties op de dug-out moet Robert Maaskant vrezen voor een schorsing. De coach van NAC sloeg uit woede over de gelijkmaker van FC Dordrecht, dat daardoor zaterdag een punt wegkaapte uit Breda (2-2), een gat in de dug-out.

Maaskant moet vrezen voor schorsing

De KNVB kan nog niet zeggen of er een onderzoek ingesteld gaat worden. 'Vandaag worden de momenten uit het weekend besproken', aldus een woordvoerder. Het incident met Maaskant zal daarbij aan bod komen.

In het verleden werden in soortgelijke situaties al wel schorsingen uitgedeeld. In januari 2013 werd Erik Pieters, die toen voor PSV uitkwam, voor vier duels (waarvan één voorwaardelijk) geschorst. In het thuisduel met PEC Zwolle werd hij zo boos na een rode kaart dat hij in de spelerstunnel een ruit aan diggelen sloeg. Behalve dat de linksback daar zelf een flinke blessure aan overhield, gaf de KNVB hem ook een schorsing. 'Het ernstig schaden van de belangen van de sectie betaald voetbal of de voetbalsport in het algemeen', zo werd hem verweten.

Vorig seizoen overkwam toenmalig Feyenoord-spits Graziano Pellè ook zoiets. Na afloop van het 2-2 gelijkspel bij FC Twente werd de Italiaan toen zo boos dat hij tegen de dug-out, een reclamebord en een lamp van een cameraploeg trapte. Uiteindelijk werd hij voor dat gedrag bestraft met een voorwaardelijke schorsing van één duel.

Een schorsing zou Maaskant slecht uitkomen. De Bredanaars zijn aan een opmars bezig, die tot rechtstreekse handhaving moeten leiden. NAC is de nummer zestien, maar staat maar een punt achter Heracles Almelo en drie achter Excelsior. NAC neemt het dit seizoen nog op tegen Ajax (uit), Heracles Almelo (thuis), AZ (uit) en FC Groningen (thuis).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.