NAC laat zich verrassen door toegeeflijk Dordrecht

FC Dordrecht gaf eerder de moed al op, maar leverde toch nog een opmerkelijke bijdrage aan de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. NAC Breda liet zich op eigen veld de kaas van het brood eten (2-2).

Hoewel officieel het doek nog niet is gevallen, is FC Dordrecht al bezig met volgend seizoen in de Jupiler League. Trainer Jan Everse wees zijn spelers er voor het duel met NAC dan op dat ze zichzelf ook een goede dienst konden bewijzen door zich in de kijker te spelen.

Maar de man die in de schijnwerpers stond luisterde naar de naam Adnane Tighadouini. De aanvaller bewees in de eerste helft wederom zijn grote waarde voor NAC Breda. Met zijn tiende en elfde treffer van het seizoen – meer dan een derde van de totale NAC-productie (29) – bracht hij de Brabantse formatie in een comfortabele zetel. Opmerkelijk genoeg was het de eerste keer sinds oktober 2013 dat NAC in de eerste helft twee keer scoorde.

Daarbij werd de thuisploeg ook geholpen door FC Dordrecht, en in het bijzonder Sean Klaiber. Getreuzel van de middenvelder werd afgestraft door de jagende Demy de Zeeuw. Uiteindelijk kwam de bal bij Tighadouini, die na een kwartier de score opende.

De aanvaller kon kort voor rust opnieuw de felicitaties in ontvangst nemen nadat hij fraai met zijn rechtervoet de bal buiten bereik van Dordrecht-keeper Filip Kurto had gekruld. Daarmee deed Tighadouini wat NAC veel eerder had moeten doen. Want de Bredase formatie kreeg kans op kans, mede door het kinderlijke verdedigen van FC Dordrecht.

Maar die marge bleek niet afdoende voor een zege NAC, waar gemakzucht tot woede van trainer Robert Maaskant steeds meer terrein won. In een tijdsbestek van twee minuten kreeg de thuisploeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Giovanni Korte, met 1,69 meter een van de kleinsten op het veld, kon in de 67ste minuut raak koppen. Niet veel later volgde de 2-2 van invaller Everon Pisas, die mede door een ongelukkige uitglijder van Ruben Ligeon het knappe voorbereidende werk van Joris van Overeem kon bekronen.

Het was een ongekende tussenstand gezien de overvloed aan kansen voor NAC. En er volgden spannende minuten waarin beide ploegen verzuimden de winst naar zich toe te trekken. Zo raakte Tighadouini (foto, links) in blessuretijd de paal en liep hij de echte heldenrol mis.

Door het gelijkspel blijft NAC steken op de zestiende plaats, nog ver verwijderd van de laatste plaats van FC Dordrecht. De hekkensluiter stevent gezien het optreden in het Rat Verlegh Stadion wel af op een eervol afscheid van de Eredivisie.